Is 5 mei nationale feestdag of niet

Is je werkgever dit jaar verplicht om 5 mei vrij te geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bevrijdingsdag, 5 mei Sinds 1990 is 5 mei door de overheid aangewezen als nationale feestdag. Daarbij is de oproep gedaan om 5 mei als jaarlijkse vrije dag met behoud van loon aan te merken. De STAR heeft echter de aanbeveling uit de jaren vijftig gehandhaafd om alleen in lustrumjaren op 5 mei vrijaf te geven. In 2008 is er geen sprake van een lustrumjaar. \ Toegevoegd na 9 minuten: In veel CAO's is vastgelegd dat er om de 5 jaar wel een vrije dag gegeven zal worden (2010, 2015, 2020). Toegevoegd na 10 minuten: Dit betekend dat 5 mei 2010 wel een officieel erkende feestdag is. Daardoor is de kans groot dat u in 2010 wel vrij bent op 5 mei. Voor het basis en voortgezet onderwijs geldt dat het school bestuur besluit of de school gesloten is op 5 mei. Als u bij de rijksoverheid werkt bent u waar mogelijk vrij. Het hangt af van uw dienst. De overheden en semi-overheden volgens het beleid van de rijksoverheid maar mogen daarvan afwijken.

Bronnen:
http://www.awvn.nl/smartsite.shtml?id=4245

Werkgevers zijn niet verplicht deze dag vrij te geven.. maar wanneer het in het CAO vermeld staat dan heb je wel een lekkere dag vrij !

ja, want dit jaar (2010) is het een zogenaamd lustrumjaar.

Bevrijdingsdag is wel erkend als nationale feestdag, maar dit betekent niet dat je werkgever verplicht is om je elk jaar op die dag vrij te geven. Het is afhankelijk van de sector waarin je werkzaam bent. Uitzonderingen zijn de lustrumjaren, dus 2010, 2015, 2020 etc. Dus dit haar is je werkgever wel verplicht om je vrij te geven op Bevrijdingsdag. Zie bron voor meer informatie over de nationale feestdagen in Nederland.

Bronnen:
http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/feestdag...

Ja zie ook vraag van maand terug.! http://www.goeievraag.nl/vraag/mei-jaar-officiele-feestdag-waarbij.37469

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100