Wat koop je voor je 'schoonzoon' (muziek en metalcore) die je voor het eerst ontmoet met het Sinterklaas uitje?

Mijn dochter heeft nu een aantal maanden een relatie met een jongen die zij heeft ontmoet nadat zij het huis uit is gegaan (studeren, kamers). Door haar drukke schema van school, stage, sociale leven, en haar vriendje natuurlijk hebben wij nog geen gelegenheid gehad om deze jongen te ontmoeten.

A.s. zaterdagavond gaan wij dus met z'n allen uit om Sinterklaasavond te vieren, inclusief 'schoonzoon' die wij dan ook voor het eerst zullen ontmoeten.

Het enige wat ik van mijn dochter hoor is dat hij veel houdt van muziek en gitaarspelen ( en van haar ;-) ) en in een metalcore bandje zit. Om hun - als studenten- niet teveel op kosten te jagen hebben we een bedrag afgesproken van rond 15-20 euro per persoon voor die avond.

Maar wat koop ik dan die jongen voor dat geld wat binnen zijn interesses ligt?

Het enige wat ik kan bedenken is een paar plectrums ofzo, desnoods aan een ketting (ja, bestaat echt en nog mooie ook), maar die dingen kosten haast niks en ik wil hem ook niet laten optreden als B.A. van The A-Team ;-)

Voor de rest heb ik helemaal geen verstand van zijn muziekgenre, dus wie o wie kan mij hierin helpen denken?

Toegevoegd na 13 minuten:
Goede tips allemaal, maar wat zijn dan voorbeelden van Metal Core bands, hetzij voor CD's, hetzij voor een toegangskaartje? :-/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Oeh, het is ook wel moeilijk om iets te kopen voor iemand die je nog helemaal niet kent. Ik denk dat je je niet teveel moet 'vastklampen' op zn muziekgenre en zn gitaar. Die dingen zoals cd's, concertkaartjes en gitaaraccesoires zijn wel een erg grote gok (heeft ie het wel of heeft ie het niet?!) Een tegoedbon voor het een of ander lijkt me wel een erg goed idee, maar als je toch een cadeau wil kopen dan kun je misschien ook denken aan een setje douchespul van axe, adidas of nivea ofzo. Dat is in het algmeen toch altijd wel goed. Of een specifiek kookboek (smooties, cocktail, wokken, bbqen, het hoeft allemaal niet zo 4-gangen-menu-serieus-achtig) met als notitie erbij dat ie dat dan lekker voor je dochter en hemzelf klaar kan maken nu. Of misschien kun je de cadeaus voor je dochter en je schoonzoon combineren door ze samen iets leuks te laten doen. Wat dacht je van samen op high tea? Of uit eten? Of misschien houden ze wel van de sauna weet ik het :). Ik zal ook een leuke site toevoegen als brond, kijk daar maar eens op want daar staan echt hele originele doe-dingetjes op waar je echt nog nooit van hebt gehoord! Maar ik zou je als tip mee willen geven dat je het cadeau beter te algemeen kunt houden dan dat je het te persoonlijk maakt, want algemenere cadeautjes hebben een veel grotere kans van slagen en niemand hoeft van jou te verwachten dat je iets voor hem koopt wat ie aaaltijd al graag had willen hebben ofzo. Dat kan nou eenmaal niet als je elkaar nog nooit hebt gezien. Misschien volgend jaar? :) Toegevoegd na 21 seconden: Fijne siterklaas trouwens :)

Vraag aan je dochter welke band hij mooi vindt, en koop hem daar een cd van. Of je geeft hem een CD-bon

Hoe oud is hij? Een kadobon is bijna altijd wel goed (bijvoorbeeld free record shop). Daarnaast waarderen de meeste mannen een bierpakket (;

Je zou een muziekwinkel in kunnen gaan en om deze muzieksoort kunnen vragen. De medewerkers daar kunnen je vast wel adviseren! Misschien is er in jullie omgeving wel een leuke tent waar er optredens worden gegeven qua zijn muzieksmaak. Dan kan je een een leuke kaart kopen of maken met entree kaartjes hiervoor erin. En als dat ook niks wordt bv qua kosten, dan zou je kunnen kijken of je het cadeau van schoonzoon en dochter in 1 kan samenvoegen, en je er een leuke bon voor zodat ze samen iets leuks kunnen ondernemen.

Aangezien hij van muziek houdt, kun je hem een muziekbon geven.. maar 'de jeugd van tegenwoordig' download alles. dus dan moet je inderdaad al iets met de gitaar. Je zou kunnen vragen aan je dochter of hij al een ..... heeft: - Capo (gitaarklem) (bron 1 -> verschillende prijs klasse) - Gitaar standaard (bron 2 -> verschillende prijs klasse) - Plectrums (echte bijzonderen zijn wat duurder. maar wel héél gaaf!) (bron 3 -> verschillende prijs klasse) - Gitaar stemapparaat (bron 4 -> verschillende prijs klasse) * ps: Die goedkoopste doet het PRIMA! heb ik zelf ook!! * -------------------------------------- Op de site (bij bronnen) staan veel verschillende dingen, misschien zie je ook wel iets wat hier niet tussen staat! Er is genoeg aanbod in iedergeval in gitaar spullen. --------------------------------------- Vergeet daarnaast niet: Met lekker zoet, zit je altijd goed! Snoep, chocolade, alles wat te eten is ... Je kunt je dochter vragen of hij gek is op bepaald voedsel. Gewoon als 'extra'tje'. Heeeeel veel succes! Toegevoegd na 2 minuten: "Sint heeft voor jou gitaar, een leuk accessoir!"

Bronnen:
http://www.stringweb.nl/capo-gitaar-c-3.ht...
http://www.stringweb.nl/gitaarstandaard-c-74.html
http://www.stringweb.nl/plektra-c-28.html
http://www.stringweb.nl/stemapparaat-gitaa...

vraag welke bands hij leuk vindt, er zijn altijd t-shirts te bestellen op bijvoorbeeld www.large.nl. verder, bij een gitaarzaak kan je veel leuke gitaaraccecoires kopen, zoals inderdaad plectrums. maar ook een houdertje voor meerdere plectrums (die dingen ben je zó snel kwijt!) je kan ook gewoon vragen bij een gitaarzaak wat een leuke accesoire is... succes ermee!

Vraag aan je dochter of er nog ergens concerts worden gegeven van zijn favo muziek. Soms kosten sit tyoe concerten niet heel veel. Of je doet het heel anders en geeft een leuke gadget voor op zijn studentenkamer, of een leuk studentenkookboek oid. Succes! Toegevoegd na 1 minuut: sit tyoe=dit type

Koop een mooie riet.

ik zou niet zo snel cd`s ofzo kopen voor iemand die je nog niet echt kent, je weet ook niet wat hij al heeft aan cd`s, ik zou gewoon iets algemeens kopen, , mischien is lege cd-roms ofzo wel een optie dan kan hij zelf er muziek of wat dan ook opzetten en wat lekker douche-spul ofzoiets

Een cd bon doet het altijd goed. Wat je ook kan doen is een setje snaren kopen, plectrums (en dan heel veel, die kosten tussen de 20ct en 2 euro voor speciale). Als hij in een band zit kun je ervanuit gaat dat een stemapparaat, gitaarstandaard oid al wel heeft. Ik heb even gekeken voor bands en de meest bekende zijn deze wel: Lamb of God Avenged sevenfold Bullet for my valentine Killswitch Engage Trivium Underoath Ik hoop dat je er wat mee kan! Toegevoegd na 55 seconden: Ik zou toch eerder voor een cd-bon gaan, dan kan hij altijd nog zelf kiezen om dubbele te voorkomen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_met...

Geef een kerstkookboek, gelijk een stille hint voor het volgende feest.

Ik zou in deze tijd geen standaard kado aan een jonge vent geven. Zeker niet als hij nieuw de familie binnen komt rollen. Geef hem een dagboek en vraag hem het komende jaar alle ergernissen op te schrijven die jij als (mogelijk toekomstige) schoonmoeder bij hem oproept. Als hij volgend jaar nog in de familie is, mag hij het teruggeven en kan je onder hilarisch gelach (echt Sinterklaasfeest) stukjes voorlezen. Je bent dan voorgoed "die eindeloos leuke schoonmoeder". "Met dat mens kan je tenminste lachen".

wat vind hij mooi? wat is zijn hobby? wat doet hij graag?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100