Waarom zijn de roomboterletters gemaakt in de vorm van een letter "M"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat dat en letter uit één stuk is, en daardoor stevig en gemakkelijk te maken ; en dat is altijd een grote kostenbesparing. Bovendien zijn het mooie 'volle' letters, die toch de hele doos mooi vullen in tegenstelling tot een V of een L. Daarom is het vaak alleen de S en de M. De S is van Sinterklaas, daarover zijn de meeste mensen het wel eens. De M is vermoedelijk afkomstig van Moeder ; een veel gebruikte en toepasselijke 'beginletter' van een vrij algemene groep ontvangers van dit gebak. En er zijn ook gewoon heel veel namen die met de M beginnen ; voor mij ligt de keus dus voor de hand....alloen lust ik ze niet :lol:

Bronnen:
http://www.intermediair.nl/artikel/knagend...

Niet allemaal ... ik heb er gister een cadeau gekregen bij de Sligro en dat was een enorme i, van 1,25 meter lang. Ik weet eerlijk gezegd niet zo goed wat ik er mee aan moet. Ik zie het mezelf niet opeten (hoeveel calorieën zouden er in ruim een meter roomboterletter zitten?). Ik denk dat ik hem maar cadeau ga doen aan een opvanghuis of zo.

Ik heb ook wel een S gehad, en met Kerstmis krijg ik een O (of is dat dan geen banketletter maar een kerstkrans?). Maar het gaat er natuurlijk om dat je een flink stuk lengte in een doos krijgt. Dat heb je voor elkaar met een M want die 'slingert' van beneden naar boven naar beneden naar boven naar beneden.

Omdat de roomboterletter M de meest gangbare is.

Bronnen:
http://bakkerammerlaan.bakkerijonline.nl/s...

ekker lang… M of W maakt niet veel uit. Ik kijk liever een M dan een I

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100