Als de zwarte-pieten toch al het werk doen, waarom moet sinterklaas nog met zijn paard het dak op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat hij anders naar de pieten moet schreeuwen en dan vallen ze direct op natuurlijk. Hij kijkt bij elke schoorsteen in ze grote boek wie daar woont en welk pakje dan naar het kindje toe moet.

Iemand moet de boel coördineren en Sinterklaas is daar de aangewezen persoon voor. Zonder Sinterklaas komen de pakjes nooit in de goede schoorsteen......

Sinterklaas is de baas en die verteld wat zijn pieten moeten doen. En hij houdt het grote sinterklaasboek bij.

omdat sinterklaas hun helpt van dak naar dak te gaan. Hij heeft een speciale ring die kan teleporteren :) Het paard gaat het dak op omdat hij dan de wortels gelijk kan opeten

Er moet er een toezicht houden op die ondeugende pieten en alleen hij mag bepalen wie er een cadeautje krijgt. Als een kind in zijn boek goed aangeschreven staat, luistert hij met zijn oor in de schoorsteen en beslist dan of het kind werkelijk rustig slaapt en niet aan het keten is. Daarom worden er ook wortels voor het paard in de schoenen gestopt, zodat het paard energie blijft houden om alle daken te kunnen halen.

voor de helikopter view!

Ha, die Baza; Alle voorgaande antwoorden plus dat de Sint ook wel wat beweging kan gebruiken zo af en toe.

Om te controleren of zijn gekleurde knechten hun werk wel goed doen! Want de sint is wel een goedheilig,maar geen goedgelovig man!

Omdat Sinterklaas staat voor Wodan. Alleen die raasde met zijn paard over de wolken. De kerstman lijkt daar ook een beetje op. Alle drie hebben ze een rode mantel grote baard. Zwarte helpers, zwarte kraaien. etc. Nou is het niet helemaal geloofwaardig dat hij over de wolken rijdt want ieder kind weet dat dit niet kan. Daarom rijdt sinterklaas over de daken. Maar de figuur is dezelfde.

omdat de sint anders zich verveeld. of hij krijgt te wijnig beweging!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100