Is er een officiële datum voor het opzetten en aftuigen van de kerstboom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, geen officiële. Wel is de ongeschreven regel om te wachten tot na Sinterklaas (in Nederland dan). Toegevoegd na 2 minuten: En voor aftuigen is ook geen officiële datum, maar veel mensen wachten tot na Driekoningen (6 januari).

Voor aftuigen wel, de officiële datum is daarvoor uiterlijk 6 januari, Driekoningen. Maar officieel is daarbij natuurlijk betrekkelijk, want als jij het hele jaar je kerstboom wilt laten staan, zal niemand je tegenhouden. Voor opzetten is geen officiele datum, maar inderdaad, wachten de meeste mensen tot na Sinterklaas. Wij wachten nog wat langer, want anders zijn de naalden met Kerst al uitgevallen.

In Nederland en België is men de laatste jaren steeds meer het consumptiefeest van sinterklaas voorop aan het stellen gegaan en wordt het begin van kerst overgeslagen. De eigenlijke eerste dag dat men een kerstboom mag opzetten is de eerste zondag van advent, de zondag vier weken voor de kerst. In alle andere landen begint dan de voorbereidingen van kerst, inclusief het optuigen van de kerstboom, in Duitsland heeft men zelfs de traditie om elke zondagmiddag kerstliederen te zingen (adventszingen).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100