Welke verbazingwekkende trucjes bestaan er die je met huis-tuin-en keukenartikelen kunt uitvoeren?

Kinderen vinden het altijd prachtig als je met hele simpele hulpmiddelen iets ogenschijnlijk heel bijzonders kunt doen, zoals b.v. de truc met de vorken en de munt, zie afbeelding, of de Belgische raket. Welke trucjes bestaan er nog meer van dit soort?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een CD hovercraft kijk maar eens op deze video: http://www.youtube.com/watch?v=sktJTzRtr7M&feature=fvw

Laat een plastic zak zweven door de lucht erin op te warmen!

Ik moest meteen aan deze denken: "Als je een bericht écht geheim wilt houden, kun je het het beste opschrijven met onzichtbare inkt. Dat kun je heel simpel thuis maken. Pers een citroen uit in een schaaltje en gebruik een stokje of de achterkant van een potlood om je boodschap met citroensap te schrijven. Niet schrikken, je kunt het bericht nu nog gewoon lezen, omdat het sap nat is. Als dat eenmaal opdroogt, zie je er niks meer van. Het bericht wordt weer zichtbaar als je het papier voorzichtig boven een kaarsenvlam houdt. Het citroensap verbrandt eerder dan het papier, waardoor je bericht weer zichtbaar wordt." Was ik altijd erg van onder de indruk ;)

Fles cola en een rolletje mentos.

Nodig: hardgekookt en gepeld ei, lege wijnfles, lucifers. Truc: gooi een brandende lucifer in de fles en zet vlug het ei op de opening van de flessenhals.. en het ei floept heel erin.

heb je hier iets aan. http://easybartricks.com/ succes

Neem vier niet gebruikte lucifers. Plaats de lucifers met de uiteindetegen elkaar , in een kruisvorm, er staat nu een grote plus. Nu mag er slechts een lucifer verplaatst worden om een vierkant te vormen. Dit lijkt volkomen onmogelijk, maar is het wel!!! Verplaats nu één lucifer een heel klein beetje, zodat er in het midden van het kruis, een klein vierkantje ontstaat.

Voorbereiding: Naai of schuif een lucifer in de zoom van een zakdoek. Neem een andere lucifer en wikkel die in dezelfde zakdoek; biedt die zakdoek aan (niet uit handen geven) en laat diegene de lucifer in de zoom breken. Schudt nu (triomfantelijk) een hele lucifer uit de zakdoek.

Deodorant in de lucht spuiten ( dat alcohol bevat ) en tegelijkertijd dat je spuit met je aansteker vlam aansteken op hetzelfde plek (kijk uit Hihi )

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100