Hoe kan het dat the simpsons de toekomst voorspellen?

Jullie kennen ongetwijfeld de afleveringen van tig jaar geleden die nu ineens een aantal gebeurtenissen exact lijken weer te geven. Hoe kan dit?! Sommige filmpjes zoals trump verkozen als president die van de roltrap daalt is op elke beweging precies goed. En dat was 17 jaar geleden. Ik ben eigenlijk heel zwart wit, maar hier snap ik niks van. Hopelijk kan iemand mij meer inzichten geven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat doen of deden ze niet. Niet in dit geval. Dit is een hoax. De beelden zin niet uit 2000 maar uit 2015. Toegevoegd na 8 uur: Hier een paar voorbeelden waar The Simpsons wel "de toekomst voorspelden". https://www.buzzfeed.com/jenlewis/21-times-the-simpsons-bizarrely-predicted-the-future?utm_term=.jhlX1241eV#.cfOpgmZgVq Waarvan een aantal logisch een aantal vrij bizar, maar ook een paar die niet echt bijzonder zijn of die al vaker voorspeld waren (Knight Rider sprak al een decennium daarvoor met een horloge). Video over telefoon bestond ook al ver voor mobiele telefoons. https://nl.wikipedia.org/wiki/Beeldtelefoon Het was een ontwikkeling die al geprobeerd was maar nooit doorgeslagen was, dus die voorspelling is eigenlijk geen voorspelling. Andere zoals de hamburgeroorwarmers zijn eerder een self-fulfilling-prophecy (of life imitating art). Maar al deze voorbeelden laten een realistische voorspelling zien, anders dan de "voorspelling" die jij laat zien. Daar kloppen net even te veel elementen. Hier de betere voorspellingen op een rijtje (hoewel ook weer een s-f-p: http://www.independent.co.uk/news/media/tv-radio/11-times-the-simpsons-accurately-predicted-the-future-a7412221.html In mijn ogen is nr 4 een leuke "voorspelling". Hoe kan het dat the simpsons de toekomst voorspellen?: Het zijn geen voorspellingen, het zijn scenerio's of objecten die toevalligerwijs uitgekomen zijn of gekomen lijken te zijn. -Voldoende logische, realistische scenario's schrijven.(Het is niet ongewoon dat een wild dier een mens aanvalt, of dat iets misvormt onder straling) -Dingen laten zien die maakbaar zijn. -Dingen laten zien waarvan je op je klompen aan kan voelen dat ze er ooit komen (of eigenlijk al waren). Leuker wordt het als je mensen laat voorspellen die wat inzicht hebben in technologie: https://listverse.com/2013/03/15/10-ridiculously-specific-predictions-that-came-true/

Bronnen:
http://www.snopes.com/simpsons-trump-prediction/
https://www.youtube.com/watch?v=I8-Vjnn-VuQ

De schrijvers van The Simpsons kunnen de toekomst niet voorspellen. Helemaal toevallig is het echter niet. Je kunt vast de uitdrukking "thruth is stranger than fiction", de werkelijkheid is vaak gekker dan de fantasie. De schrijvers trekken allerlei dingen in het absurde, maar worden gewoon ingehaald door de werkelijkheid. Overigens zijn er al meer dan 600 lange afleveringen van de Simpsons, waarin ontelbare situaties zitten. Allicht zitten daar per ongeluk een paar dingen tussen die zijn uitgekomen. Net als bij waarzegsters op een willekeurig kermis of braderie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100