Vanaf welke leeftijd is het boek "komt een vrouw bij de dokter"geschikt?

ik heb hem zelf niet gelezen en kan het ook niet vinden

Toegevoegd na 30 minuten:
de leerkracht van mijn dochter 14 jaar heeft dit geadviseerd om te lezen en een boekverslag van te maken. Ik heb er natuurlijk wel het één en ander over gehoord en gezien en het leek mij nogal vrij heftig, ook qua schuttingtaal en vrijscenes, die heel uitgebreidt schijnen te zijn beschreven?
Mij leek het nog niet zo'n geschikt boek

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik 'mag' er eigenlijk niet over oordelen want ik hebt het (bewust) niet gelezen, omdat het verhaal me helemaal niet aanspreekt, ik wíl het gewoon niet lezen. Vind dit zeker niet een boek wat op scholen aangeraden moet worden. Zouden mijn kinderen dit advies krijgen, zou ik zeker contact opnemen met de leraar, er zijn zoveel mooie boeken, laat deze maar mooi in de kast staan. Daarbij vind ik 14 al helemaal te jong voor dit boek.

Ik zou het niet aan kinderen laten lezen, niet alleen gezien het onderwerp en het moraal van de hoofdpersoon, maar ook door de hoeveelheden schuttingtaal die her en der in het boek verspreid staat. Persoonlijk vind ik 16 jaar en ouder.

Voor de film staat een minimumleeftijd van 12 jaar. Dat zal dan voor het boek ook wel gelden. Ik kan me niet voorstellen dat een kind van 12 jaar er iets aan vindt.

Ik heb het boek wel gelezen maar zou kinderen onder de 16 jaar hier niet mee confronteren. Ze zouden het best aan kunnen maar heeft geen enkele positieve bijdrage en geeft een scheef beeld van relatie man/vrouw.

Afgezien van het feit dat ik het niemand zou aanraden, al ben je 80, zou ik het zeker niet aan te jonge kinderen laten lezen of althans niet zonder de nodige toelichting en een goed gesprek. Ze zou wel eens een HEEL raar beeld van mannen kunnen krijgen, want de hoofdpersoon heeft echt een heel flink steekje los. Voor alle zekerheid kun je het zelf lezen (als je je er door weet te worstelen trouwens), en dan besluiten of jij het voor jouw dochter geschikt vindt. Er zijn anders nog meer dan genoeg boeken om met plezíer te lezen en een verslag van te maken. het boek ligt overal voor een drol en drie knikkers in de aanbieding (rond een tientje meen ik), en anders heeft gemiddeld ongeveer 3/4 van de mensen die je kent het wel in de boekenkast staan. Beetje jammer de ik de mijne net vorige week in de oud papierbak heb gegooid, anders kon je die wel krijgen.....

De film is voor 12 jaar en ouder, dus ik zou datzelfde aanhouden voor het boek.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100