Waarom worden speelfilms (goed of slecht) vrijwel altijd op een doordeweekse dag uitgezonden?

In het weekend (vrijdag en zaterdag) worden er vaak helemaal geen speelfilms uitgezonden en vervolgens zie je dat het op zondagavond weer wel gebeurd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de meerderheid het liefst op vrijdag en zaterdag naar programma's als "So you think you can dance" kijkt of "Popstars" of Paul de Leeuw. Een (goede) film wordt blijkbaar minder goed gewaardeerd. Misschien omdat bij een (goede) film je moet nadenken en mensen daar geen zin in hebben na een week hard werken en een drukke zaterdag.

Omdat men over het algemeen de vrijdag en zaterdag besteed aan familie programma's, zoals shows en quiz. Er wordt nog steeds vanuit gegaan dat het weekend voor het gezin is en daar zijn dan ook de programma's naar aangepast.

Het uitzenden van een speelfilm is een stuk goedkoper dan het maken van eigen produkties. Er is ook niet genoeg geld om zoveel progamma's te maken die dagelijks uitgezonden kunnen worden. Dus houden ze het doordeweeks op uitgemolken speelfilms, serie's en herhalingen en concentreren ze zich meer op het weekend om 'kwaliteit' ten toon te spreiden.