In het boek De jongen in de gestreepte pyjama zouden normaal flashbacks zitten, maar ik vind ze niet. Kan iemand me helpen? Dankjewel!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het boek "de jongen in gestreepte pyjama" door John Boyne begon in een flashback , namelijk het moment waarop het leven van de jonge Bruno voor goed veranderde .

Het verhaal wordt chronologisch verteld, maar soms denkt Bruno terug aan dingen van vroeger (bv. het huis in Berlijn, zijn beste vrienden, zijn familie, dingen die hij vroeger had meegemaakt, etc.) en zorgt dit voor flashbacks. Ook begint het verhaal ergens in het midden van het leven van Bruno (in medias res), wanneer hij zijn spullen moet inpakken omdat hij gaat verhuizen. Hierdoor wordt het eerder niet-chronologisch. In medias res: Begin verhaal Flashback: Hoofd stuk 11: De Furie blz.32: Enkele maanden eerder, net nadat vader het nieuwe uniform had gekregen waardoor iedereen hem ‘Her Kommandant’ moest noemen en net voordat Bruno bij thuiskomst zag dat Maria zijn spullen stond in te pakken, kwam vader op een avond in grote staat van opwinding thuis, wat helemaal niets voor hem was, en stapte de huiskamer binnen waar moeder, Bruno en Gretel zaten te lezen. http://hankedonckers.tumblr.com/page/2

Die zit in het begin en in hoofdstuk 11

Bronnen:
http://school-en-studie.infoyo.nl/werkstuk...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100