Is de kans dat bij roulette dat het balletje zwart of rood valt precies 50%?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee, er is namelijk ook een vakje groen, de 00. Er zijn 37 vakjes, 18 rood, 18 zwart en 1 groen. Toegevoegd na 1 minuut: Correctie er zijn 38 vakjes, 18 rood, 18 zwart en 2 groen, 0 en 00...

Theoretisch wel. In de praktijk niet.

Als je er van uitgaat, dat er evenveel vakjes van beide zijn, is dat idd zo.

Nagenoeg wel, echter maak niet de vergissing dat er na 10x gooien ook 5x rood en 5x zwart valt, dat lukt nou net weer niet.

Ervan uitgaand dat er 37 vakjes zijn waarvan 1 groene: Kans op zwart : 48,65% Kans op rood : 48,65% Kans op groen : 2,70% Ervan uitgaand dat er 38 vakjes zijn waarvan 2 groene: Kans op zwart : 47,37% Kans op rood : 47,37% Kans op groen : 5,26%

De kans dat bij roulette het balletje op rood OF zwart valt is 97,3%, als we uitgaan van 1 groen vakje. Dit is het enige juiste antwoord op jou vraag, maar ik vrees dat je je vraag verkeerd geformuleerd hebt.

Met de optie rood of zwart valt weinig te winnen, slechts de verdubbeling van je inzet. Je zou daarom kunnen denken dat de kans 50% is. Helaas is dat niet zo. Zelfs al waren er geen groene vakjes, die natuurlijk je kans aanzienlijk verkleinen, dan nog blijft de kans bij het gooien elke keer opnieuw 50%. Je kunt dus niet zeggen nu is het balletje al 20 keer op zwart gevallen, dus nu zal het wel rood worden. Ook die 21e keer blijft de kans nog steeds 50% dat het balletje dan weer op zwart valt. Het is dus niet zo, als je alleen maar 10 x op zwart speelt, dat je dan 5 x wint. Helaas :( Toegevoegd na 3 minuten: Je kunt natuurlijk inzetten op rood en op zwart, normaal gesproken zou je dan quitte spelen. Of rood of zwart heeft immers gewonnen, maar, dan vergeet je de groene vakjes waar het balletje ook nog kan belanden. Zelfs dit is dus niet zeker, je weet bij roulette nooit iets zeker!!! en dat is de enige zekerheid die je in een casino hebt. :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100