Als mensen een app maken, en die is gratis. Zitten er meestal advertenties bij. Maar kan je zo alle kosten terugverdienden?

Je moet 100€ per jaar betalen, kan je dat allemaal terugverdienen aan advertenties. Ook als je app bijna niet gedownload wordt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Deze mensen hebben vaak meerdere apps en proberen zo toch aan die 100 euro advertenties per jaar te komen. Moet overigens makkelijk te doen zijn, met 1000 downloads zit je daar denk ik al aan.

Het kan behalve advertentieinkomsten, natuurlijk ook reclame zijn voor je eigen bedrijfje en extra werk opleveren om apps voor anderen te maken, met gratis apps word je veel sneller belend. En 100 euro is echt niet veel voor iemand die programmeert. Voor sommigen is het hun passie dus zouden ze het toch wel doen. Zie open source.

Natuurlijk maakt niet iedereen winst, en soms maken ze verlies natuurlijk. Net als in het echte bedrijfsleven. Niet elke ondernemer maakt winst, en dus gaan sommigen failliet. Maar met een verlies van 100 euro kun je moeilijk failliet. Mocht het wel een goed programmatje zijn die vaak gedownload word, kunnen ze natuurlijk heel veel winst maken. Dus die 100 euro stelt eigenlijk niet veel voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100