Hoe los je een kubus op?

Op internet staat wel de oplossing voor de rubik kubus. Maar ik heb een andere. Is er misschien een manier die ook bij deze kubus kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Excuses, ik zie dat ik een verkeerd veld heb gebruikt bij mijn vorige reactie. Ik wist het verschil nog niet, ik zit pas een week bij GV en dit verschil was me nog niet opgevallen. Ik lees bij je eigen reactie (die ik dus ook nog niet gezien had) dat het enige verschil 'm in de kleuren zit. Inderdaad: kleuren maken niets uit, stel jij verft met nagellak alle kleurtjes pimpelpaars dan nog werkt de kubus precies hetzelfde. Als jij gewoon een 3x3x3 kubus hebt werkt elke oplossing voor de normale kubus ook voor de jouwe. (Je zou eventueel zoeken&vervangen kunnen doen om de kleur(en) die je mist te vervangen voor de kleur(en) die je wel hebt om de oplossing beter te kunnen volgen.)

Ha, die iLotte; Een klasgenoot van me heeft het ooit ooar altijd en eeuwig opgelost door de gekleurde stickertjes van zijn kubus af te peuteren. Werkt perfect.

ik en mijn broertje en mijn broer hebben het allemaal kunnen oplossen met behulp van deze filmpjes het bestaat uit 3 filmpjes deel 1 http://www.youtube.com/watch?v=ZxuTdZcTr_Q&feature=related en deel 2 http://www.youtube.com/watch?v=4ohKyKfMVbY&feature=related en deel 3 http://www.youtube.com/watch?v=b5ewVv9ANYc&feature=related je moet het niet snel opgeven een paar keer kijken en oefenen je kan het binnen 2 dagen al ik ben 14 jaar en mijn broertje 13 en mijn broer 17 we kunnen het nu alledrie het is niet moeilijk als je die filmpjes hebt bekeken.

De standaard kubus heeft een afmeting van 3x3x3 blokjes. Op deze kubus zijn verschillende varianten bedacht: Pocker Cube: 2x2x2 Rubik’s Revenge: 4x4x4 Professor’s Cube: 5x5x5 V-Cube 6: 6x6x6 V-Cube 7: 7x7x7 Ook leuk: er zijn ook kleine rubik’s kubusjes te krijgen in sleutelhangerformaat! Sinds kort is er ook een Touch-versie op de markt. Deze Kubus is speciaal ontwerpen om op te lossen met de ogen dicht. De zes zijden van de kubus zijn voorzien van zes verschillende materialen: plastik, rubber, steen, textiel, hout en metaal. Oplossing Interessant om te weten is dat een kubus maar liefst 43.252.003.274.489.856.000 verschillende posities kan aannemen, waarvan 1 de oplossing is! Wil je de oplossing weten, klik dan op onderstaande link. Toegevoegd na 1 minuut: http://hobby-en-overige.infonu.nl/spellen/17871-rubiks-kubus-oplossen.html

Er zijn twee of drie methodes om de kubus op te lossen die allemaal min of meer op het zelfde neer komen ; alleen voor de onderste laag verschilt de volgorde nog wel eens, en of je aan de 'bovenkant' of de 'onderkant' van de kubus werkt. Heb je die methode eenmaal door, dan kun je elke kubus van 3x3 oplossen, welke kleuren of afbeeldingen die ook heeft. Op Internet zijn allerlei verschillende handleidingen voor die oplossing te vinden, met codes, 2- en 3-D afbeeldingen en filmpjes. Het best leer je jezelf één methode aan, want het ritme in de slagen is vrij belangrijk om hem op een gegeven moment zo snel mogelijk op te kunnen lossen. Het grappige is, dat je het dan ook eigenlijk niet meer vergeet. Ik kreeg onlangs na bijna 30 jaar weer zo'n kubus in handen, en had gene idee meer hoe je dat ding moest oplossen. Maar toen ik er een beetje mee ging zitten klooien, deden mijn vingers vanzelf het werk. Die wisten nog precies welke beweging bij welke kleurencombinatie hoort.

Op youtube staan heel veel filmpje voor een cubis op te losse

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100