Wat is de entertainmentwaarde van nieuwsberichten als: 'Gezicht vrouw verbrand door gegooid bijtend zuur' of 'Zwaargewonde door steekpartij Breda' ?

Op Google Nieuws vind je dit soort berichten dagelijks in de rubriek 'Entertainment' naast berichten over het nieuwe kapsel van Sylvie van der Vaart of het huwelijk van Yolanthe Kabeljauw van Cash-bergen. Ik snap daar dus niks van. Waarom worden dit soort nare gebeurtenissen onder entertainment geschaard en niet onder 'Binnenland' of iets dergelijks? Leed is toch geen vermaak, of het nou om bekende Nederlanders of onbekende mensen gaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

De berichten die je tegenkomt bij Google Nieuws worden verzameld uit allerlei bronnen. Dat gaat tegenwoordig niet meer met de hand, maar automatisch via RSS-feeds. de categorie zit daar ook in verwerkt. Wanneer degene die het oorspronkelijke bericht heeft geproduceerd een verkeerde categorie meegeeft, of een fout maakt waardoor de categorie verkeerd wordt geimterpreteerd, kan het zijn dat zo'n bericht op de verkeerde plek getoond wordt. Je zou eens kunnen kijken bij welke nieuwsbron het oorspronkelijke bericht vandaankomt.

Entertainment zie ik in hoofdzaak als vermaak en denk,dat nieuws maar voor een zeer klein del uit vermaak bestaat. Dergelijke berichten vallen in mijn optiek dan ook beslist niet onder entertainmeent! Ze hebben dus geen enkele entertainment waarde!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100