Wat is een (rock) ballad

Weet jij het antwoord?

/2500

Wil je een voorbeeld van? Want dan zou ik zeggen, bijna het gehele oeuvre van Bon Jovi ;) Als omschrijving zou ik zeggen een rustig rock nummer die bij voorkeur over de liefde gaat.

Een ballad is een mooi rustig (liefdes)lied. Een rockballad is een ballad die wordt uitgevoerd door een rockband die (vaak) hardere muziek speelt. Even een paar voorbeelden: Metallica is een hardrockband (luister eens naar bijvoorbeeld het nummer "Enter sandman") die ooit een ballad schreef genaamd "Nothing else matters". Zo heeft de band extreme ooit een flinke hit gehad met het nummer "More than words" (ook een ballad) terwijl ze normaal gesproken hardere muziek maken (bijvoorbeeld "Get the funk out")

Luister bijvoorbeeld ook eens naar Pearl Jam. Pittige nummers, maar ook ballads als Come Back en Breathe. Inderdaad; een Rockband die rustige nummers spelen is mi. een Rock Ballad.

het zijn inderdaad de wat ruigere bands die een rustig nummer spelen; goed voorbeeld ervan is Styx http://www.youtube.com/watch?v=MPjtb_5JGg0

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100