Waarom mocht Israël meedoen bij het Eurovisie songfestival?

Terwijl het geen Europees land is. Waarom mochten ze dan toch meedoen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat ze weliswaar niet in Europa liggen, maar wel aangesloten zijn bij de Eurovisie: "De Europese Radio-unie (ERU), tegenwoordig ook aangeduid met zijn Engelse benaming European Broadcasting Union (EBU), is een samenwerkingsverband van de publieke omroepen van voornamelijk alle Europese staten en enkele in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De officiële afkorting is EBU-UER — UER is Frans voor Union européenne de radio-télévision)"

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Eurovisie

Omdat we ze er graag bij willen hebben.

Ik denk dat dit komt omdat het alternatief, meedoen met een vergelijkbaar festival in het midden-oosten, of Azie, niet wenselijk is. Iedereen weet hoe Israel 'ligt' in de arabische wereld. Om dezelfde reden mogen ze ook meedoen aan de kwalificaties voor het EK voetbal.

Israel wordt toch bevolkt door mensen die nog niet zo lang geleden vanuit Europa daarheen zijn gemanouvreerd. Toen was het nog een Engelse kolonie

omdat je, ook door middel van een X-(Som) geldbedrag kan inkopen ;) daarom doen er landen mee waarvan je denkt? ehm,, was nog in 't nieuws :)!!,

Israël mag deelnemen omdat het lid is van de EBU en alle EBU-leden mogen deelnemen aan het Songfestival. Dus naast Israël mogen ook de andere niet-Europese EBU leden deelnemen: Algerije, Armenië, Azerbaidjan, Egypte, Georgië, Jordanië, Libanon, Libië, Marokko en Tunesië. Algerije: deed nooit mee. Armenië: doet meer sinds 2006. Azerbaidjan: doet mee sinds 2008. Egypte: deed nooit mee. Georgië: doet mee sinds 2007. Jordanië: deed nooit mee omdat ze de Israëlische inzending niet willen uitzenden. Libanon: 1 keer gediskwalificeerd omdat ze de Israëlische inzending niet wilden uitzenden. Libië: deed nooit mee. Marokko: deed nooit mee. Tunesië: deed nooit mee. Kosovo: doet niet mee omdat Kosovo pas sinds 2008 door 54 landen als onafhankelijk erkend wordt en zal waarschijnlijk ook niet meedoen omdat meerdere deelnemende landen de Servische provincie Kosovo niet als onafhankelijk wensen te erkennen, waaronder Spanje, dat één van de Vier grote Eurovisielanden is. Vaticaanstad: deed ook nooit mee.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/European_Broa...

Omdat dit land de 'allure' heeft zich niets van regels aan te trekken!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100