Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als er wordt gevoetbald in een stadion met verlichting zie je aan vier kanten schaduw. Hoe kan dat?

want er komt dan toch van de andere kant op die plaats licht?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Televisie
2.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Op alle plaatsen komt van 4 kanten licht. Alleen waar de spelers lopen slechts van drie kanten op het veld...van 1 kant wordt door de speler tegengehouden. De schaduw die je ziet is het ontbreken van dat kwart licht van die ene mast. Dat is genoeg intensiteits verschil om waar te nemen.

Zo had ik thuis altijd 5 schaduwen vanwege een plafond lamp met 5 lichtpunten. Als er meer lampen op dezelfde plek "afgedekt" werden werd de schaduw gewoon donkerder...op het veld dus als de schaduwen van 2 spelers elkeer overlappen (zolang tenminste de 2 overlappende schaduwen van verschillende lampen komen)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Omdat de lichtbronnen van vier kanten komen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Naarmate de afstand van de lichtbron groter is wordt het licht zwakker. Als zo'n plek door een feller licht bestraald wordt zie je de uitsparingen, bijvoorbeeld als een voetballer 'in de weg loopt', als een schaduw. De klassieke stadionverlichting bestaat uit vier lampen-units op de hoeken waardoor dat schaduweffect viermaal optreedt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding