Waarom staat de achtergrondmuziek bij het programma 'red mijn vakantie' zo hard?

Je moet echt moeite doen om de gesprekken te kunnen volgen. Waarom doen ze dit in vredesnaam?
Echt superirritant.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zit het net voor het eerst te kijken en ik vind het echt geweldig! Met je ogen dicht is het net of je naar Pirates of the Caribbean kijkt, maar als je ogen open doet blijkt het echt over helemaal niets te gaan. Hoe bij slecht nieuws in slow motion wordt ingezoomd op de verdrietige gezichten van de mensen die een verkeerde vakantie hebben geboekt... En dan die dramatische muziek erbij... Het maakt het helemaal perfect. En dan de ingestudeerde emoties en die keiharde voice-over... om je vingers bij af te likken. Als je niet naar de tekst luistert denk je op zijn minst aan zware misdrijven met Alberto Stegeman (lulletje rozewater bij uitstek) als actieheld die de wereld redt van zware rampen zoals in Pakistan. De beelden en de montage van dit programma doen dan ook niet onder voor de montage van de oproep op televisie om geld te geven aan Giro 555 vanwege deze ramp... Nu een antwoord op jouw vraag: SBS6 richt zich (met succes) op de minder nozele medemens dat het mooi vindt als makkelijk begrijpbare, oppervlakkige bagger gebracht wordt alsof het iets enorm belangrijks en iets overweldigends is. Hierdoor kunnen ze zichzelf misschien ook belangrijk voelen.. En die geniale muziek draagt daar zeker aan bij. En de nozelen onder ons kunnen genieten van lachwekkende onzin dat zo ontzettend slecht is, dat het een redelijk niveau van humor bereikt. Al is dat niet een heel programma vol te houden...

Omdat je dan niet kan horen hoe erg Alberto Stegeman aan het falen is met zijn slechte argumenten.

Vakanties zijn een Hel een enorm drama, mensen gaan er kapot van, gaan er onder door, je begrijpt niet dat er geen doden vallen :) Om alles wat toch al sterk overdreven gebracht wordt, nóg iets aan te dikken knallen ze er nog eens een angst aan jagend muziekje onder, Drama met een hoofdletter.

Alle programma's bij SBS hebben snoeiharde riedeltjes en deuntjes, om gek van te worden. Het is volgens mij een manier om de aandacht te trekken van een bepaald publiek dat al volstrekt is afgestompt. Net zoiets als de schreeuwerige koppen in een bepaalde krant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100