Waar staat (stond) de Ark van Stekeltje?

Hi, waar staat of stond de welbekende ark van Stekeltje uit het gelijknamige programma. Ik heb de dierentuin van Amersfoort in mijn hoofd, klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een groot geheim! Niemand weet waar de Ark van Stekeltje staat, behalve Stekeltje zelf en de Rode Buurvrouw... --- De Ark Stekeltje is de bewoner van de ark. Samen met de Rode Buurvrouw vangt hij zieke, zwakke, gezonde, gewonde dieren en dieren die alleen zijn, op. Niemand weet waar de Ark van Stekeltje staat. Alleen Stekeltje zelf en de Rode Buurvrouw. In het boek van de Ark staat een raadsel. Het raadsel gaat altijd over een speciaal dier. Stekeltje belt altijd zijn vriendje Hoorntje op, omdat Hoorntje alle dieren kent. Die gaat dan op onderzoek uit. --- Dankzij het antwoord van JoanDArc dacht ik er aan: dit kinderprogramma werd uitgezonden door de EO, de muziek is van Elly Zuiderveld-Nieman en Rikkert Zuiderveld. (Elly zong in de jaren '60 het duet [Meester..] Prikkebeen met Boudewijn de Groot).

Toegevoegd op 12 februari 2019 16:35: tekst
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Ark_van_Stekeltje
http://www.upcoming.nl/kim/15532/de-ark-va...

De Ark van Stekeltje was een Nederlands kinderprogramma dat werd uitgezonden door de televisieomroep EO. Het werd uitgezonden in de jaren negentig. De hoofdpersoon Stekeltje is een egeltje. Stekeltje is de bewoner van de ark. Samen met de Rode Buurvrouw vangt hij zieke, zwakke, gezonde, gewonde dieren en dieren die alleen zijn, op. Niemand weet waar de Ark van Stekeltje staat. Alleen Stekeltje zelf en de Rode Buurvrouw. De ark waarvan je dacht dat je deze in Amersfoort gezien zou hebben is de grote Bijbelse verhalen ark. Die heeft o.a. gelegen in Elburg, in Hoorn en in Urk. Daarna naar Zwartsluis in het dok omdat er brand was uitgebroken. Het gevaarte is gebaseerd op de verhalen van Stekeltje.

Toegevoegd op 12 februari 2019 16:34: bron, tekst
Bronnen:
https://wiki.beeldengeluid.nl/index.php/De...
https://www.destentor.nl/elburg/nu-de-verh...
https://www.ihoorn.nl/verhalenark-ark-noac...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100