Komt er steeds meer reclame op tv of lijkt dat maar zo?

EEn JAAR of 10 geleden was het nog 5 min per half uur

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je het vergelijkt met 10 jaar geleden, dan is er tegenwoordig zeker meer reclame op tv. Toegevoegd na 3 minuten: Beperking op reclamezendtijd door Europese wet Sinds 1991 is er een algemene Europese mediawet en daar staat in dat omroepen maximaal 15% van de totale zendtijd aan reclame mogen besteden. In Nederland is die regel voor de publieke omroepen op 6,5% gesteld terwijl commerciële omroepen inderdaad 15% van hun zendtijd voor reclame mogen reserveren. Dat verklaard het feit dat er op de commerciële netten veel meer reclame te zien is als bij de publieke omroepen. Reeds in 1991 is dus al vastgelegd, hoeveel de reclametijd er mag zijn. Toch heb ik het idee, dat men tegenwoordig meer reclame uitzend dat in de jaren 90. Kennelijk gaat men tegenwoordig meer richting max reclamezendtijd.

Veel te veel!!! En is dat vervelende gedoe op SBS 6 ook reclame? Je kan tegenwoordig geen tien minuten film kijken zonder gestoord te worden met die troep boven in beeld.

Bronnen:
SBS 6 !!!! Niet naar kijken

Ja, inderdaad. Lees dit maar eens: http://reclamewereld.blog.nl/varia/2007/09/15/te-veel-reclame-op-tv-is-gevolg-van-vicieuze-cirkel-docent-schreurs http://www.mediaonderzoek.nl/1284/teveel-tv-reclame/ VT4 bij ons in Belgie, spant de kroon: Ze hebben er (eindelijk) een boete voor gekregen http://www.hln.be/hln/nl/929/TV-Gids/article/detail/624683/2009/01/19/Te-veel-reclame-tijdens-Lost-kost-VT4-boete.dhtml

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100