Waarom haat Moriarty Sherlock in de serie?

In de serie 'Sherlock' (BBC) heb je het personage Moriarty. Ik heb nu alle afleveringen van seizoen 1 en 2 gezien, maar ik kan niet begrijpen waarom Moriarty zo tegen Sherlock is. Kan iemand dit uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat Moriarty de rol van superschurk heeft. Een superschurk is een personage dat veel voorkomt in strips, boeken, films en televisieseries. Het is een schurk of slechterik met superkrachten, die vaak als tegenhanger dient voor de superheld. In de geschiedenis van de superschurken is professor Moriarty een vroeg voorbeeld. Deze aartsvijand van detective Sherlock Holmes werd door Arthur Conan Doyles geïntroduceerd in 1891.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Superschurk

Professor James Moriarty is een personage in de verhalen over detective Sherlock Holmes van Arthur Conan Doyle. Hoewel Moriarty slechts in twee van de Sherlock Holmes-verhalen verscheen, wordt hij over het algemeen beschouwd als de grootste tegenstander van Holmes. Ook wordt hij vaak gezien als het eerste voorbeeld van een superschurk. In vijf andere verhalen haalt Holmes herinneringen aan Moriarty op. Moriarty wordt door Holmes zelf omschreven als de “Napoleon van de misdaad”. Moriarty wordt in het algemeen dus gezien als de aardsvijand van Sherlock Holmes (de originele van de boeken van Arthur Conan Doyle) In de TV serie 'Sherlock' hebben de makers zich niet meer over deze lijn van het oude verhaal druk gemaakt. Het wordt als een algemeen bekend feit gezien dat Sherlock en Moriarty aardsvijanden zijn en de makers hebben het daarom ook maar als een vast staand feit in de serie opgenomen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Professor_Moriarty

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100