oude tv serie waarin Ko van Dijk (vermoedelijk) de stem was die zei: er is of er gebeurt meer tussen hemel en aarde. uitgezonden 1968/1975?

er is als antwoord op een soortgelijke vraag een programma van de KRO genoemd maar dat wordt pas sinds 2005 uitgezonden. dit was nog een programma in zwart-wit

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Neem aan dat je dit bedoelt: Eind jaren zeventig maakten Gied Jaspars en Paul Haenen voor de KRO een tv-programma met de titel Waar gebeurd. De uitzending begon steevast met acteur Ko van Dijk die met zware basstem het aan Shakespeare ontleende citaat voordroeg: ,,Er is meer tussen hemel en aarde dan uw geest kan bevatten, mijn vriend Horatio.'' In het programma kwamen `gewone mensen' aan het woord met verhalen die niemand wilde geloven. (gegevens gevonden in het krantenarchief van NRC, zie link)

Bronnen:
http://zoeken.nrc.nl/?q=haenen&sort=date&s...

De zin:" Er is meer tussen hemel en op aarde , vriend Horatio, dan waarvan Uw wijsheid droomt" is van Shakespeare en wel uit Hamlet. Dit werd als openingszin bij het programma " Waar gebeurd" gebruikt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100