Waarom kan ik niet a-la-carte televisiezenders in mijn pakket krijgen?

Noem me een vreemde, maar ik ben even aan het rondkijken voor televisieabonnementen, en merk dat deze alleen in bundels te halen zijn.

Gevolg hiervan is, als ik een abonnement neem, ik óók betaal voor zenders waarvan ik nu al kan zeggen dat ik er nooit of te nimmer gebruik van zal maken. Als ik echter de prijs niet te exorbitant hoog wil maken, loop ik dan wél weer zenders mis die ik wel graag zou willen hebben.

Zou het niet handig zijn om bij een provider te betalen voor X zenders, en dan zelf een pakket samen stellen met welke zenders dit moeten zijn? Ik heb bijvoorbeeld weinig behoefte aan de SBS-groep die in mijn huidige pakket zit, maar zou wel graag BBC hebben dat er om een of andere dubieuze reden niet in zit. Zenders als MTV kan ik missen, maar graag zou ik extra Discovery's of zo zien.

Zouden commerciële televisiezenders niet juist het principe "je betaalt voor wat je wilt" moeten toejuichen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de aanbieders zullen er wel over na hebben gedacht en dit zal ongetwijfeld aantrekkelijker voor ze zijn, qua inkomsten. Wat je nu ziet is dat mensen dan maar een extra pakket nemen, omdat ze sowieso een bepaalde zender niet willen missen. De aanbieders slijten dus nu dus een heel pakket in plaats van een enkele zender extra. Zolang iedereen het maar accepteert en zo lang de concurrent dezelfde methode er op na houdt, zal het systeem niet veranderen.

SAls je eens op deze link gaat kijken http://www.canaldigitaal.nl/ . Dit is waarschijnlijk voor jou de beste en goekoopste oplossing.

Dat is een bekende marketing truc. Iets wat je wel wil hebben in een plusbundel stoppen, samen met ander zooi waar je niets aan hebt. Dat doen ze om zoveel mogelijk geld uit je te trekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100