Zijn de mensen van die paranormale uitzendingen op sbs6 savonds snachts echte mediums, of gewone mensen met een vlotte babbel?

Ze geven namelijk antwoorden die vrij algemeen zijn, en die iedereen kan verzinnen. Met een beetje mensenkennis gelooft iedereen het wel.

Mijn vraag: zijn dit echte serieuze mediums die hier in geloven, of zijn het gewoon mensen met een vlotte babbel en aardig wat mensenkennis? Of is dit acteerwerk?

Welke achtergrond hebben deze mensen?

Graag serieuze antwoorden, ik ben niet uit op discussies. Zie categorie -> televisie

Toegevoegd na 20 minuten:
Ik zou vooral graag willen weten wat deze mensen zoal doen of hebben gedaan in hun werkcarriëre.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit 'algemeen antwoorden' wordt 'cold-reading' genoemd. Met cold-reading worden bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken gebruikt, of algemene eigenschappen van ieder mens opgenomen. (bv. je bent wel eens onzeker) Dit laatste noemen we het forer-effect. Dit is een verwijzing naar een leuk experiment. Zie bronnen. Veel mediums doen deze techniek zelfs onbewust, en twijfelen daardoor niet aan hun eigen kunnen! Dit is mijn nuchtere analyse. Maar ik kan verder gaan. Denk eens aan dat je wel eens een kamer binnenloopt met een bedrukte stemming. Hebben ze ruzie gehad? Dit gevoel kan bij mediums misschien beter ontwikkeld zijn, waardoor ze dit soort dingen beter aan kunnen voelen. Soms heb ik wel eens dat ik precies hetzelfde denk als iemand anders, en dan spreken we ik koor (volzinnen zelfs!) Ik denk dat dit allemaal in het zelfde rijtje thuis hoort. Voor meer '6th sense' achtige dingen raad ik je de documentaire 'Something Unknown' aan. Dit is verplicht voor iedereen die iets over paranormaliteiten wil roepen.

Is 100% NEP. Een prg heeft daar aandacht aan besteed en een medewerker met een aangepast cv laten solliciteren als medium. Is aangenomen zonder een degelijke check en ze kwam ook met foto in het prg voor als ervaren medium.

Het dieptepunt: paranormale kinderen, wordt door Paragnoste Liesbeth van Dijk gedaan: Zij begeleidt de kinderen en hun ouders en helpt hen om de onverklaarbare gebeurtenissen een plek te geven. Hier kan je zien wat ze van zichzelf vindt, wat ze allemaal gedaan heeft, in welke tv programma's ze geweest is. http://www.liesbethvandijk.nl/home/

Op 1 september 2009 zond TROS Radar een reportage uit over de praktijken van astrotelevisie. Door meerdere infiltratie-acties werd duidelijk dat er praktisch geen inhoudelijke screening plaatsvond bij nieuwe mediums en dat veel bellers geld werd afhandig gemaakt door kunstmatig opgerekte wachttijden en gesprekken. http://nl.wikipedia.org/wiki/Astro_TV

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=jMPQvL79H_w

http://www.randi.org/site/index.php/1m-challenge.html Neem hier eens 'n kijkje, meneer randi heeft al járen 'n miljoen dollar in de pot voor de gene die aantoonbaar kan laten zien dat ie over paranormale gaven beschikt! Maar tot nu toe val IEDEREEN door de mand! Het zijn allemaal oplichters

Volgens mij zijn het mensen die er geen problemen mee hebben om, met hun cold reading technieken (die door iedereen aan te leren zijn!), te profiteren van andermans goedgelovigheid en onzekerheden. Je zou dus kunnen zeggen dat het professionele, full time oplichters zijn. Als je meer wilt weten over hoe cold reading werkt, lees dan vooral het boek van de 'Vlaamse James Randi', Gili. Het boek heet "Iedereen paranormaal : Het zesde zintuig ontmaskerd". Zie ook de link!

Bronnen:
www.gili.be

Met een flinke dosis mensenkennis en het kunnen aanvoelen wat het doel van de vragen zijn,+ een vlotte babbel, kom je al een heel end. Mogelijk zijn er ook mensen onder hun, die in dit soort ' werk' gezeten hebben en er zelf niets mee kunnen verdienen. Dus wel weten hoe het ongeveer kan werken. Ze zeggen een aantal dingen en als er een raak antwoord tussen zit, gaan ze daar op door. Maar dat is dus een aangeleerde techniek. Mogelijk worden ze per tel. gesprek betaald, doe je het dus slecht, dan stop je er van zelf wel mee, doe je het goed, mag je door gaan. En met goed doen bedoel ik de antwoorden geven die worden verwacht+ wat toevalstreffers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100