De TV toren in Smilde in Drenthe is ingestort. Kunnen de mensen in noord Nederland nu geen Tv meer kijken en geen radio luisteren ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Over de oorzaak is nog niets bekend. Wel zijn de tv-zenders Nederland 1, 2 en 3 en Radio Drenthe inmiddels uitgevallen. Zendappatuur van KPN is beschadigd, waardoor Digitennekijkers thuis en op de camping geen tv-signaal ontvangen. Toegevoegd na 3 minuten: Tegenwoordig gaat een hoop tv verkeer volledig bekabeld en onder de grond. Zo'n toren heet wel een TV-toren maar wordt voor allerlei doeleinden gebruikt en aan de andere kant gaan niet alle tv signalen over die toren.

Bronnen:
http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/article6...

Inderdaad. Het is nog veel ernstiger, want in de zendtoren van Lopik is ook brand geweest en die staat nu ook uit. In het grootste deel van het land kun je geen radio meer luisteren in de auto. Veel kabelnetten geven het geluid van de zenders door en die doen het dan ook niet meer. Ook de kijkers naar Digitenne kunnen in grote delen van Nederland niets meer ontvangen. Dit is allemaal heel opmerkelijk, er is in Nederland nog nooit eerder brand geweest in een zendtoren en vandaag twee keer.

Bronnen:
http://nos.nl/artikel/256505-zender-lopik-...
http://www.youtube.com/watch?v=oLYdNnA3XUU

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100