Hoe wordt de Donald Duck tegenwoordig getekend?

Vroeger werd de Donald Duck geheel handmatig getekend. Tegenwoordig zou een deel van het tekenwerk kunnen worden overgenomen door computers.

Welke tekentaken voert de computer tegenwoordig uit?

Ik bedoel dan met namen het tekenen van de figuren en hun omgeving. Stel bijvoorbeeld dat Donald Duck door de stad rent. Tekent de tekenaar dan nog steeds de hele Donald? Of kiest hij uit een verzameling computerplaatjes een plaatje van een rennende Donald, en vormt hij daarna dat basisplaatje tot de houding die hij op dat moment wenst? Bijvoorbeeld door wat te "trekken en slepen" aan de lichaamsdelen van de standaard rennende Donald, en door dingen aan te vinken als "zweetdruppeltjes: ja/nee", of "angstige blik: ja/nee", enzovoort?

Geldt iets vergelijkbaars voor de omgeving? Dus: wordt die getekend, of kiest de tekenaar bijvoorbeeld voor "drukke straat" en dan voor "huizen op de voorgrond" en "wolkenkrabbers op de achtergrond"?

Samenvattend:
Welke taken voert de tekenaar nog uit, en welke taken zijn overgenomen door de computer?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

STAP 1 Een scenarioschrijver bedenkt een verhaaltje. Hij schetst het verhaal in grote lijnen, met de tekst in de ballonnen. Daarvoor hoeft hij niet goed te kunnen tekenen, hoor. Als hij maar duidelijk maakt wat er in de plaatjes allemaal gebeurt. STAP 2 Valt het verhaal in de smaak, dan gaan deze schetsen naar een echte tekenaar, die het met potlood in het net gaat tekenen. Stap 3 Daarna worden de potloodlijnen met een pen of penseel in inkt gezet. STAP 4 De redacteuren schrijven de teksten die in de ballonnetjes moeten komen in goed Nederlands op. Die worden vervolgens met de computer in de ballonnen gezet STAP 5 De tekeningen moeten dan ook nog worden gekleurd. Dat gebeurt ook met behulp van een computer. STAP 6 Als alles klaar is, worden al deze lagen op elkaar gezet. Zijn alle strips klaar en de rubrieken geschreven? Dan kan het blad naar de drukker!

Bronnen:
http://www.donaldduck.nl/media/downloads/s...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100