Is het plaatsen van foto's uit Donald Ducks Op een fansite tegen de auteurs rechten ?

Ik heb een Donald Duck / Duckstad Fansite , nu wil ik om de site mooier te maken Foto's van Donald Duck Weekbladen in mn layout zetten , is dit tegen de auteurs rechten?
Ik weet dat er een heel verhaal over staat in elk nummer maar toch , het is een soort gratis reclame , ik weet geen raad! en mn portemonnee hou ik liever gevuld.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, als jij pagina's uit een Donald Duck zomaar op internet publiceert, schendt je de copyrights van Sanoma (de uitgever dan Donald Duck). Je zou eens een mailtje moeten sturen naar ze en je verhaal uitleggen. Misschien vinden ze het wel goed, maar je zult wel eerst hun toestemming moeten hebben. Een willekeurig plaatje kunnen ze waarschijnlijk wel mee leven, maar hele strips zomaar publiceren is denk ik niet de bedoeling. Maar, nogmaals: als je 100% zeker wilt zijn van je zaak moet je even contact met ze opnemen. De nummers en/of adressen staan in dezelfde stukken tekst gewoon in de Donald Duck vermeld. ;)

Het is natuurlijk niet zeker, maar je kan beter wel een mailtje sturen. Het is voor hun in principe alleen maar reclame! Meestal willen ze dan gewoon dat je het Sanoma logo er onder zit met een linkje!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100