Hoe heet dit (klassiek/instrumentale) nummer?

En nu het lastige (want hoe leg je dat zonder audio uit):

Ik ben op zoek naar een overbekend klassiek/instrumentaal nummer. Het is wel eens gebruikt in de reclame (volgens mij ooit bij appelsientje) en het wordt vaak gebruikt als radio jingle. Het wordt vaak gebruikt om iets groots te introduceren. Ik zie een opkomende zon voor me, of zoiets. Het zijn trompetten (of iets dergelijks). Het begint rustig, waarna het overloopt naar iets overweldigens.

Het beginritme is zo bekend. Zoiets als (sorry, dit ziet er belachelijk uit) ta-ta-taaa.... tadaaaa (2x) en dat loopt dan uit in iets groots...

Misschien geen touw aan vast te knopen, maar geef eens een hint.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij : "Also sprach Zarathustra", van Richard Strauss. (Sorry - ik ben een dinosaurus met computers, kan je geen link geven - misschien iemand op GV die dat wél kan????)

Bedoel je misschien het introthema van Universal? http://www.youtube.com/watch?v=87QnO1PY0fg&feature=related Het thema van Star Wars? http://www.youtube.com/watch?v=EjMNNpIksaI Als er nog meer te binnenschiet dan voeg ik het nog toe, maar dit zijn wel de nummers die als eerste te binnen schieten.

volgens mij wordt dit gebruikt in de Disney film Robin Hood. Als de stoet voorbijkomt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100