Welk Suske & Wiske album is 't best?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een tiental favorieten van mij 1) nr 221 -> De rinoramp ( van WNF tegen het nodeloos slachten van dieren voor huid, ivoor etc.) 2) nr 201-> Het dreigende dinges ( zoooo verdrietig) 3) nr 229-> Tazuur en Tazijn 4) nr 217 -> De komieke Coco ( de seychellen wow!!! ) 5) nr 230 -> Lambik Baba 6) nr 198-> de lieve Lilleham ( liefde maakt blind) 7) nr 227-> Het witte wief 8) nr 184-> De regenboogprinses 9) nr 72-> Jeromba de griek ( boodschap tegen discriminatie en rassenhaat) 10) nr 208-> De hellegathonden

suske en wiske en de dartele Deva

De Poenscheppers

Het eiland amoras -

Dat is natuurlijk subjectief. Ikzelf vond als kind De Gouden Cirkel het allerspannendst. Met name omdat ze dreigden dood te gaan, ik geloof als een bloem op hun hoofd verwelkte of zo (ik kan het niet helemaal goed meer herinneren). Dat vond ik toen heel erg eng.

ik heb ooit een porno suske en wiske gevonden in een la bij mn ouders..zeer goede uitgave ;-) (geen grap trouwens)

De Keizer Kraker, is een parodie van Suske en Wiske, destijds uit de winkel gehaald na een kort gedding en verboden dus.

De Kaartendans.......helemaal geweldig vond ik die!

Mijn ouders spaarden Suske & Wiske. We hadden ze allemaal en volgens mij houdt mijn moeder het nog steeds bij. De nieuwste (van de laatste jaren) ken ik niet. Als kind had ik wel een paar favorieten. Dat waren een beetje zoete, lieve avonturen: De minilotten van Kokonera, met leuke buitenaardse wezentjes die een eigen taaltje hadden. En ook die hieronder vond ik heel leuk. Nu zou ik kiezen voor de Rebelse Reinaert en Het Verdronken Land, maar dat komt door de streek waar ik nu in woon. Dan zijn die verhalen heel herkenbaar. En juist omdat ik er zoveel heb gelezen (en herlezen, tot 10 keer toe) heb ik eigenlijk nog veel meer favorieten. Ik denk dat je niet moet gaan kiezen uit wat mensen hier schrijven, maar gewoon zelf gaan kijken wat je een leuk verhaal lijkt. Iedereen heeft toch een andere voorkeur.

Mijn top drie; 1. De Brullende Berg 2. De gezanten van Mars 3. De schat van Beersel

De parel in de lotusbloem .. hierin wordt ook een link gemaakt naar de dood van Willy van der Steen.

1. De bronzen sleutel 2. De sprietatoom 3. De koning drinkt

de boze boomzalver!

Die met het spook! Hoe heette die nou ook al weer... die met de kurkentrekker door zijn hoofd

klein sukske en wiske verkleedkist

Ik vond ze allemaal leuk als de teletijdmachine en professor Barabas maar op de proppen kwamen. Verder vond ik de latere tekeningen (van met name Paul Geerts) mooier dan de tekeningen van Willy Vandersteen zelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100