Wat is DRM vrije muziek

Mag ik die muziek ook bij onder een video plaatsen en dan uploaden naar YouTube

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

DRM-vrije muziek is muziek waarbij niet door technologische middelen je afspeelmogelijkheden worden beperkt. Dit heeft op zich niet direct iets met auteursrechten te maken. Ook op DRM-vrije muziek kunnen auteursrechten rusten. Deze kun je dus niet zomaar onder een video plaatsen en distribueren (bv. via YouTube).

drm was een soort beveiliging van liedjes die je legaal downloaden . zeg maar bij i tunes zodat alleen jij er naar kon luisteren en je het niet aan iemand anders kan door sturen. Toegevoegd na 1 minuut: als je gewoon een eigen cd mp3 gebruikt moet t geen probleem geven

Digital Rights Management (DRM) is ontwikkeld om het kopiëren van CD's en DVD's te bemoeilijken. Omdat DRM vaak ook afspeelproblemen geeft en omdat het maken van een kopie voor eigen gebruik altijd is toegestaan, is er nogal wat commotie ontstaan rond DRM. Met name Sony heeft nogal wat rechtzaken aan de broek gehad. Toegevoegd na 1 minuut: DRM zegt niets over de rechten. Het is niet zo dat muziek die niet beveiligd is met DRM automatisch onder een filmpje gezet kan worden voor YouTube.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100