Welke klassieke componist vind je het best?

En waarom?

*Best is hier gebruikt teneinde een verzamelnaam voor allerlei superlatieven te vormen: mooist, origineelst, aansprekendst, emotioneelst etc..

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik luister niet echt klassieke muziek, maar andre rieu vind ik wel goed. Hij heeft altijd een mooi decor, mooie dans acts erbij, het wordt groot aangepakt. En, zijn muziek is natuurlijk mooi.

Ik houd wel erg veel van Gustav Mahler, de vijfde symphonie vind ik zwaar, pathetisch, maar mooi. De kindertotenlieder brengen altijd emoties los... Als ik kijk naar de moderne componisten, dan vind ik Philip Glass iedere keer weer mooi. Ik heb zijn composities een paar ik in dansvorm gezien / gehoord. Erg indrukwekkend...

Ik ben helemaal weg van het stuk Les plaintes d'une poupée van César Franck. Ik speel dat zelf op de piano en vindt het echt enorm mooi. Toegevoegd op 01-05-2009 23:57:32 Hm, ik lees mijn antwoord nog eens en zie een schrijffout terwijl ik daar in andere discussies altijd zo bovenop zit. Excuses voor een ieder die zich aan het verkeerd gebruik van dt ergert!

Bach : is één van die grote die altijd zal behoren tot het internationale muziekpatrimonium. Alleen al om al de verschillende vertolkingen. Bij de hedendaagse componisten steekt Gerhswin er boven uit met zijn "an amercan in paris"

Ondanks dat ik nauwelijks klassiek luister vind ik Vivaldi wel mooi klinken.

Ik hou niet echt bepaald van klassieke muziek. Maar af en toe als je wat rust nodig hebt kan geen kwaad. Ja,Inderdaad Vivaldi is wel mooi.

Rossini, omdat die de mooiste ouvertures heeft geschreven.

Camille Saint-Saens (Danse Macabre is echt een superstuk), Bach en Tchaikovsky. Ik luister heel veel klassieke muziek, wat volgens mij niet zoveel mensen van mijn leeftijd doen. Ik ben ermee opgegroeid (oma zangeres in koor, opa dirigent, tante sopraan en vader pianist en muziekleraar) :)

Vreemd dat nog niemand hier Chopin heeft genoemd. Zijn gebruik van klanken, het 'herontdekken' van de mogelijkheden van de piano, en zijn kunst om in een stuk van 2 minuten een heel scala aan emoties te laten horen zijn onnavolgbaar voor mij.

Bach - vanwege Toccata and Fugue in D Minor

Bedřich Smetana, vanwege Má Vlast, eigenlijk voornamelijk vanwege Vltava, dat ook wel vertaald wordt als de Moldau. Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar ik kan het zeker aanraden. Toegevoegd op 02-05-2009 00:01:25 Ik had er eigenlijk beter bij kunnen zetten dat ik het mooi vind om te luisteren omdat je echt hoort waar het over gaat, het is dan ook een symfonisch gedicht over de rivier de Moldau.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bed%C5%99ich_Smetana
http://nl.wikipedia.org/wiki/M%C3%A1_Vlast

Frans Liszt met o.a. de Hongaarse Rhapsodies. Heerlijke, opzwepende stukken. Ook Ravel en Carl Orff vind ik heel goed. Hebben ook vaak iets opzwepends. Langszaam begin en dan snel eindigen.

Gustav Mahler is mijn Favoriet maar ik kan nooit om Bach heen :-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100