Waarom heeft iedereen een radio in de auto?

Weet jij het antwoord?

/2500

Om muziek te luisteren om zo niet in slaap te vallen.

Niet iedereen heeft een radio in de auto. Mijn vader niet, die geeft er niets om. Zelf heb ik hem voornamelijk om de verkeersberichten te beluisteren. (Helaas worden die telkens onderbroken door lange lappen muziek :P, waar je dan noodgedwongen ook maar naar gaat luisteren (en meebleren) ).

Omdat dat tegenwoordig normaal is als dat in een auto zit.

Niet iedereen heeft een radio in de auto, wel de meesten. Toch even nuanceren. De meesten hebben een radio in de auto om er muziek of nieuws mee te kunnen beluisteren.

Eigenlijk heb ik eentje in de auto om naar de radio te luisteren... gek hè?

De radio aan hebben is lekker als "achtergrond" als je iets aan het doen bent. Luisteren gaat redelijk passief. Daarnaast vinden veel mensen stilte niet fijn.

Die dingen zitten er standaard vanaf de fabriek ingebouwd. Ik zou meer kosten hebben als ik bij de aankoop tegen de dealer zou zeggen: verwijder hem maar.

Voor de stilte en/of het motorgeluid te onderdrukken met wat vermakelijke gesprekken en liedjes. Omdat tv kijken niet voor de hand liggend is, en naar mijn idee levensgevaarlijk, want de ogen moeten gefocust zijn op het verkeer waarin de bestuurder zich bevindt. Het luisteren alleen heeft vrijwel geen negatieve invloed op het rijgedrag, je ogen worden er niet door afgeleid. Ook maakt het luisteren naar muziek de rit ook een stuk aangenamer.

Om met de tijd mee te gaan, iedereen heeft er 1 dus moet ik ook maar.

Ik heb er geen... dus je vraag klopt niet...

Ik heb er vooral 1 tegen verveling, maar gebruik meer de cd, en niet voor muziek, maar ik heb een enorme collectie hoorcolleges op cd. Erg leuk enje steek er nog wat van op ook.

Omdat iedereen van muziek houdt