Wat is een goedkoop en gemakkelijk blaasinstrument?

Ik hou erg van warme blaasmuziek, zoals de klarinet of trompet. Is het mogelijk om voor weinig geld en moeite iets dergelijks in gang te zetten?

Blokfluit, neusfluit, blaaspiano en toeristische ocarina heb ik al :) Allemaal zo vals als de neten

Toegevoegd na 24 minuten:
en een kazoo

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een instrument dat prettig klinkt kost natuurlijk altijd wat geld, maar tweedehands hoeft nu ook weer niet zo vreselijk duur te zijn zijn. Zoek wel iemand die er een beetje verstand van heeft of laat de verkoper er tenminste op spelen.

Joh, heb je nog geen kazoo? Tip: Bij de lokale fanfare kun je les nemen in b.v. trompet, bugel, hoorn, sax. Je kunt dan een leen-instrument krijgen en de lessen zijn ook niet zo schrikbarend duur.

Een (goede, dus niet valse) altblokfluit heeft ook een warm geluid en hoeft niet erg duur te zijn.

Voor weinig geld zal misschien nog wel lukken, weinig moeite wordt moeilijker. Als je iets wilt leren moet je incalculeren dat je er (veel) tijd en moeite in moet steken. Of je moet een reincarnatie van een heel goede trompetspeler zijn, dan zit er misschien nog wat muziekkwaliteit in je genen

De blokfluit. Heel misschien wel de Ierse Tin Whistle. Die zijn in Ierland te krijgen voor €3,- of een betere voor €6,- ofzo. Je kan ze ook online kopen, maar daar weet ik niks van af. Cornet (kleinere trompet) is ook goedkoop. Tweedehands bij een muziekvereniging zijn ze meestal €50,-. Wel wat beschadigd, maar het geluid is nog normaal.

Klarinet is prachtig. Je kunt het instrument ook huren. Dan kan je zien of het wat voor je is. Dit kan via een muziekschool of muziekwinkel.

Probeer eens een panfluit .

Een hobo is fantastisch mooi instrument, nieuw zijn ze duur maar huren zou een optie kunnen zijn. (zie onderstaande link)

Bronnen:
http://muziek.marktplaats.nl/blaasinstrume...

Hoi, leuk dat je een blaasinstrument wilt gaan spelen. Het lijkt me verstandig dat je naar een grote muziekzaak gaat (bijv. Adams) in Ittervoort en je daar degelijk laat voorlichten. Vraag of ze je mee helpen met het zoeken voor het juiste instrument. Kies dan het instrument dat het makkelijkste in de hand ligt, het mooiste geluid heeft voor jou en je raakt in je hart. Oh ja, instrumenten zijn nieuw in elk geval niet goedkoop, tenzij je "bocht" wilt kopen. Afhankelijk wat je uiteindelijk wilt!!!! Richard

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100