War vind ik informatie over verborgen informatie/geheime boodschappen in muziek?

Mijn dochter moet een spreekbeurt houden over verborgen boodschappen in muziek.
Er zijn zat nummers op youtube te vinden die je andersom afgespeeld kan luisteren maar ze zoekt wat info over het hoe en waarom. Wie helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de jaren 80 deden geruchten de ronde dat je bij het achterstevoren draaien van bepaalde muziekplaten de duivel of andere zwaar stichtende boodschappen kon horen. Toen was dit reden genoeg voor allerlei organisaties en gebedsgroepen om die platen te boycotten en op te roepen tot het werpen van deze lp’s op de brandstapel. Sinds de cd’s is het wat moeilijker geworden om muziek achterstevoren te draaien. Branden doen die cd’s ook al minder lang. Gelukkig is er nu iemand die de K3 hit Oma’s aan de top wel achterstevoren heeft weten te draaien. En wat je allemaal al niet hoort (je moet wel een creatieve geest hebben). Onwaarschijnlijk.

Bronnen:
http://jeffmilner.com/backmasking.htm
http://www.eeuwigweekend.nl/2008/11/24/ner...
http://www.goedfout.be/2006/08/k3-muziek-h...

Dit fenomeen heet backmasking. Op de engelstalige wiki vind je al heel wat informatie! http://en.m.wikipedia.org/wiki/Backmasking?wasRedirected=true

Dat is een heel lastig onderwerp. In ieder geval Lucy in the Skye with the Diamonds van de Beatles: LSD

Het blijkt inderdaad lastig objectieve informatie over dit onderwerp te vinden. Misschien heeft ze wat aan de volgende links: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF12012006_049 http://www.stilletijd.nl/oudesite/studies/muziek/VERBORGEN%20TEKSTEN.htm http://www.scholieren.com/werkstukken/31964

1. ik geloof niet in dat soort onzin 2. als ze al geheime boodschappen bevatten, laat ze dan in godsnaam (sorry) geheim blijven 3. waarom zoekt je dochter dat niet zelf uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100