Waar dient dit hendeltje voor op de elecktrische gitaar?

Helemaal onderaan de snaren op het zilveren plaatje zit een hendeltje. Waar dient dit voor? En is het onmisbaar? Want op mijn gitaar zit dat hendeltje niet meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een Tremolo Hendel, hiermee kan je als het ware het geluid van de snaren 'pitchen' door het omhoog te trekken gaan de snaren strakker staan en gaat de toon omhoog en door het hendeltje naar beneden te duwen gaan de snaren slapper staan en gaat de toon omlaag. Deze hendels worden apart verkocht, ze zijn meestal gewoon allemaal de zelfde maat, dus je hoeft niet per-se een duurder hendeltje te kopen omdat deze van het zelfde merk is als je gitaar. En nee ze zijn niet onmisbaar, het is alleen handig als je een nummer hebt waarin dit gebruikt wordt, of als je zelf een nummer maakt waarin je dit wilt gebruiken. Als je het hendeltje niet mist, zou ik er geen kopen want je hebt hem langer van je gitaar af dan of je gitaar. Toegevoegd na 53 seconden: of moet op zijn ;D

Dat is een tremolo hendel. Daarmee kan de de snaarspanning variëren van alle snaren tegelijk. Zowel de spanning verlagen als ook verhogen. Misschien is het te bestellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100