Was er vóór jazz klassieke muziek? Of was er nog een tussen genre?

Een tijdje terug heb ik een hele lange documantaire gezien over het ontstaan van de muziek. Dat begon met jazz/blues en eindigde met rap/hip-hop en rock/alternative. Ze besteedde aan alle tussen genres aandacht. Zoals funk, stax, rock 'n roll, r 'n b enzovoort.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met de term jazz wordt een op improvisatie gebaseerde muziekstijl bedoeld die ontstaan is in New Orleans uit een kruisbestuiving van folk, blues, negrospiritual, ragtime, en klassieke muziek. (Het woord jazz heeft daarbij nog de bijbetekenis zeer energieke dans.). Klassieke muziek is de westerse kunstmuziek waarbij meestal genoteerde composities centraal staan. Onder klassieke muziek valt ook de muziek uit de klassieke periode, en de moderne klassieke muziek Klassieke muziek is er dus nog steeds, en is niet vervangen door de Jazz. Jazz valt eerder onder 'lichte muziek', die er ook voor de Jazz al was, naast de klassieke muziek.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Jazz
http://nl.wikipedia.org/wiki/Klassieke_muziek

Jazz is voortgekomen uit Ragtime. Wat trouwens ook leuk is, is een zoektocht naar de herkomst van het woord 'jazz'.

Talloze genres gaan de jazz vooraf, maar ‘klassieke muziek’ is wat anders. Klassiek is (in de brede zin) een verzamelnaam voor ‘onsterfelijke’ muziek, daar zit ook jazz tussen en zelfs de Beatles worden al wel klassiek genoemd. In jouw rijtje zit ook nog ergens de BoogieWoogie en de Doo-wop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100