hoe werkt de gitaar bij madness van muse?

bij het nummer madness van de band muse gebruikt de basist een hele bijzondere gitaar met een soort touchpad ik ben benieuwd hoe zo'n gitaar werkt? (zie filmpje in de bron)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Christopher Wolstenholme heeft een basgitaar met een ingebouwde kaoss pad "Naast een gewone USB-midi controller, is de Kaoss Pad 3 een echt instrument geworden. Nieuwe effect algoritmes en synthy klanken, afkomstig van de Radias, zijn toegevoegd en het sampling gedeelte is eveneens behoorlijk uitgebreid. De nieuwe pad belichting bestaat uit 64 leds in een 8 x 8 configuratie onder de pads voor meer visuele feedback en informatie; er kunnen zelfs boodschappen door de pads scrollen. De Kaoss Pad 3 komt met 128 effecten waaronder veel nieuwe types. Er zijn vier sampling bank knoppen om on the fly op te nemen, af te spelen, te loopen, etc. Naast line in heb je ook een microfoon ingang en de samples zijn op te slaan als Secure Digital (SD)." De gitaar gaar ipv direct naar de versterker via de kaoss pad naar de versterker. Zie http://www.keymusic.com/product/Korg-Kaoss-Pad-3 Een video met wat uitleg http://m.youtube.com/watch?v=Hu-rB1xINCw

Het is in feite een MIDI-controller met touch en slide. Uit het apparaat zelf komt geen geluid, maar alleen maar signaal. Die signalen worden in een PC omgezet naar het geluid wat je uit kiest. Zo heb je ook MIDI-keyboards en MIDI-drumstellen. Toegevoegd na 19 seconden: http://misa-digital.myshopify.com/products/tri-bass Toegevoegd na 8 minuten: Belangrijkste om te onthouden: Uit een MIDI-apparaat komt geen audio.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100