Hoe krijg ik het aller beste geluid uit mijn hoofdtelefoon?

Ik wil een hoofdtelefoon aanschaffen, Mijn hobby is niet gamen of tv-kijken maar vooral muziek luisteren... Dus ik dacht aan de Beats by dre PRO...

Dit is wel een hele goede hoofdtelefoon, de ook heel duur kost en ook door Dj's gebruikt word... Nu zat ik zo te denken; De mp3 bestandjes worden niet beter en je kan niet meer uit je ipod met mp3 bestandjes halen dan dat erin zit...

Dus als je zo'n dure hoofdtelefoon aanschaft, is deze dan niet bedoelt voor WAV files die echt hele grote geluidsopnames bevatten?

En kan je niet op een of andere website muziek downloaden met nóg betere kwaliteit als de mp3's van Spotify of Itunes???

Hopelijk weet iemand een antwoord op mijn vragen,

Alvast bedankt...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt allereerst gebruik gaan maken van FLAC-bestanden, i.p.v. MP3-bestanden. Bij MP3-bestanden zijn de tonen die het menselijk ook hoort weggefilterd, in FLAC-bestanden zijn deze frequenties nog wel aanwezig; hierdoor neemt ook de bestandsgrootte toe, maar dat terzijde. Zelf vraag ik mij altijd af; waarom zou je FLAC luisteren als je de frequenties toch niet kunt horen? Maar sommige mensen merken wel degelijk verschil tussen MP3 en FLAC. Verder kan je tijdens het gebruik van een koptelefoon een equalizer gebruiken; hiermee verander je de samenstelling van de verschillende tonen, waardoor je het geluid naar eigen wens kunt instellen. Vaak zijn er ook vooringestelde schema's, voor verschillende muziekgenres. Een equalizer zit vaak in mediaspelers ingebouwd, zoals voor Android in PowerAMP.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100