Ik ben opzoek naar bladmuziek voor een piano. Maar dan niet met noten maar met abc enz. Het liefst moderne liedjes. Waar kan ik die vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Die zul je helaas niet zo snel vinden, aangezien het notenschrift de standaard is. Ik raad je aan om normale bladmuziek te gebruiken, en onder de noten eventueel de letters te zetten.

Op bladmuziek-akkoorden.nl vindt je op de startpagina een aantal hoofdstukjes, die interressant voor je zijn bij bijvoorbeeld Bibliotheek krijg je een alphabetische lijst van muziekstukken met bladmuziek en de akkoordenschema daarbij. Toegevoegd na 3 minuten: Op supersong.nl vindt je bladmuziek met akkoorden voor piano.

Bronnen:
http://www.bladmuziek-akkoorden.nl/
http://www.supersong.nl/

MuseScore is een programma waar mee je zowel als leeg als zelfgemaakte bladmuziek kan printen, enz. je kan ook naar http://www.blanksheetmusic.net/. Toegevoegd na 1 minuut: http://musescore.org/nl Toegevoegd na 1 minuut: http://musescore.org/nl

Bronnen:
http://musescore.org/nl

Als je met "abc enz." akkoordsymbolen bedoelt kun je kijken op www.tabsrus.nl of www.911tabs.com Daar staat de songtekst met daarboven de 'letters' van de akkoorden. Anders weet ik het niet, succes!

Dag, kijk eens op www.pimba.nl. Daar staan in het eerste level liedjes in letters, en in de volgende levels liedjes in noten zonder ritme. Da's een heel prettige manier voor beginners om het notenschrift praktisch te leren begrijpen, en tegelijk leuke liedjes te leren spelen!

Ja die zoek ik ook. Er is een site die heet :Pieter Seuren, die doet alles voor,OOk langzaam dan kan je het zelf opschrijven.Heel handig

Misschien is dit iets? 15 Leuke, bekende en minder bekende pianoliedjes. Bladmuziek voor piano met letters bij de noten. https://blog.pianolessen.eu/2020/11/22/bladmuziek-met-letters-bij-de-noten/

Bronnen:
https://blog.pianolessen.eu/2020/11/22/bla...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100