kun je muziekbestanden 'verkleinen' zonder geluidskwaliteit te verliezen?

dus dat ik minder GB's krijg, maar het zelfde geluid.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt ze omzetten van bijvoorbeeld mp3 naar AAC. 192 kbit mp3 komt ongeveer overeen met 128 kbit AAC, maar is dus wel kleiner in grootte. Erg handig is het niet en helemaal dezelfde geluidskwaliteit is het niet, je zult hier vrijwel altijd wat moeten inleveren op kwaliteit....

Nee, niet zonder kwaliteitsverlies! Maar muziek is niet veel MB's over het algemeen, dus ik zou zeggen, koop meer schijfruimte! Want het werk dat je er van hebt om al je muziek te converteren, weegt niet op tegen wat een GB tegenwoordig kost! Anders, neem spotify, dan heb je er helemaal geen last meer van! :-)

Met music maker kun je het kleiner maken. Ook kun je er stukken tussenuit knippen om het mooier en kleiner te maken. Zelfs kun je het hele nummer versnellen waardoor het kleiner word. (en sneller, dus mooier (vind ik)) Je kan het geheel met music maker afmixen en converteren, waardoor je ze weer in het oude bestand terug kunt zetten op een cd ;)

Hangt er vanaf wat voor bestanden het nu zijn. Als ze wav zijn kunt je de kleiner maken naar flac zonder kwaliteit verlies. (Lossless) Zijn ze al mp3 (en dus van minder kwaliteit) kun je alleen kiezen om ze naar een nog minder kwaliteit mp3 maken. Maar met de prijs van opslagmediums vandaag kun je net zo goed een extra extern hardeschijf gaan kopen.

Ongecomprimeerde bestanden zoals op een CD zijn van het type wav. Er zijn 2 bekende types bestanden die ze verkleinen zonder verlies; dat heet lossless. Die types zijn ape en flac. Zie de links. Ze werken 2 kanten op. Programma's zoals WinAmp kunnen flac bestanden (via een plugin) rechtstreeks afspelen. Ook kunnen brandprogramma's zulke gecomprimeerde bestanden vaak zonder dat ze apart worden uitgepakt als originele wav files branden. Er passen zo 15 Cd's op een data DvD. Toegevoegd na 32 minuten: De reductie kan oplopen tot meer dan 50%!

Bronnen:
http://flac.sourceforge.net/
http://www.monkeysaudio.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100