Hoe werkt de shuffle-functie van i-Tunes?

Ik heb dik 2600 nummers in i-Tunes staan. Iedere ochtend zet ik deze aan en dan op shuffle. Vreemd genoeg hoor ik bijna dagelijks dezelfde nummers. Hoe bepaald i-Tunes welk nummer af te spelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Die vraag kreeg de baas van Apple, Steve Jobs, ook eens toegeworpen. Hij beweerde dat het ‘echt’ random zou zijn. Welnu, in de praktijk is het zo dat iTunes inderdaad die 2600 nummers in een 'geshuffelde' rij zet en die vervolgens achter elkaar afspeelt. Deze functie wordt echter iedere keer dat je op een knop drukt (stop, next etc.) weer opnieuw aangeroepen. In dat geval krijg je weer een nieuwe rij en kan je inderdaad dezelfde nummers horen. Daarnaast kan je natuurlijk ook dubbele tracks hebben, die door itunes als verschillende nummers ziet. Via Archief - toon dubbele kan je die tracks opsporen.

Specifiek voor de i-Tunes weet ik niet. Maar het lijkt mij dat een nummer gewoon random wordt gekozen. Nou is het zo dat apparaten maar pseudo-random zijn, maar dat jij steeds dezelfde nummers hoort is raar. Misschien kan je een methodologie gaan toepassen om te kijken of je stelling wel klopt.

Ik ken I-tunes zelf ook niet, maar ik denk dat de shuffle functie steeds met hetzelfde nummer begint als dit programma wordt gestart en de volgorde is al vantevoren vastgesteld door de shuffle functie. Mocht het een applicatie zijn op een I-phone dan raad ik je aan om deze applicatie aan te laten staan op de achtergrond (als dit gaat). Succes!

Zijn sommige nummers beoordeeld? Bij Windows Media Player bijvoorbeeld kun je aangeven hoe leuk je een nummer vindt door middel van sterren. Hoe meer sterren een nummer heeft, hoe vaker het terug zal komen in de shuffle stand.

Volgens mij gaat dat gewoon op nummers die je vaak luistert, dat hij daar vaak langs komt.

Wellicht een beter idee om met een aparte afspeellijst te werken. Ik heb voor mijn iPhone een aparte afspeellijst gemaakt, hier sleep ik de liedjes heen welke ik op mijn iPhone wil hebben. Vervolgens heb ik ingesteld dat bij het syncen die lijst automatisch ook wordt meegenomen. Zo blijven al je liedjes aangevinkt en heb je de juiste liedjes op je Shuffle Een mooiere oplossing is via Slimme Afspeellijsten wat te regelen, aangezien je die zelf kunt defineren en zelfs nog kan limiteren tot het max geheugen van je Shuffle Bijvoorbeeld door bij de liedjes als commentaar "sync" te zetten o.i.d. en in je Slimme afspeellijst de regel aan te maken "Commentaar - bevat - sync" Limiteren kan door het vinkje te zetten en het aantal GB op te geven, doe je ook nog willekeurig heb je elke keer wat anders

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100