waarom playbacken zangers zo vaak bij 'live'optredens?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kan verschillende redenen hebben. Meest voorkomende is waarschijnlijk omdat met niet vertrouwd op eigen stem c/q live niet zo sterk is als op een cd waarop alles aan een stevige edit onderworpen is. Bovendien kan het erg lastig zijn om zuiver te zingen en dan ook nog eens een super dance act uit te voeren en zingen kan je wel playbacken... dansen niet....... ;-) Bij mij krijg je echter altijd the 'real deal' hahaha.

Omdat er maar weinig zangers(zangeressen) zijn die live goed zingen. Bekend voorbeeld is madonna. elton john zingt wel altijd live.

Vaak wordt er ook veel gedanst en dan kan het wel eens fout gaan bij het zingen. Maar een echte artiest zingt gewoon live bij een optreden vind ik.

Omdat ze zo druk zijn met hun carriëre, dat zanglessen er bij inschieten...

een aantal punten komen hier bij elkaar: - Het publiek wil een goede show, en datr betekend dat ze geen onzuivere muziek willen horen - De artiest kan niet elke dag een zuigvere stemn hebben en optreden en CD´s opnemen. Dat leidt gewoon tot stemband problemen - Het is niet belangrijk bij demeeste concerten: De mensen komen voor de show. Dan kan je beter het zekere nemen, en de vocals op de achtergrond spelen. Ik denk trouwens dat het gehalte ´playback´wel mee valt.

geen zin om echt te zingen en in een studio kan je lekker vals zingen wegmoffelen. alleen de ecte sterren zingen altijd live.

In een studio kun je makkelijk valse noten wegwerken en alles zo bewerken dat het geheel fantastisch klinkt. Maar weinig performers kunnen het bij live optredens net zo goed.

Kijk eens naar 'mijn' filmpje:

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/wet-playbac...

Als ik hoor hoeveel optredens ze per avond afwerken dan kan ik me voorstellen dat de stem dat niet kan verdragen. Misschien is dat een reden.!

Het is toch zijn/haar eigen stem. Dus het maakt niet zo veel uit of ze playbacken of live zingen. Ze kiezen voor de makkelijkste weg. Daarom...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100