Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

weet iemand een nederlandse winkel waar je bluegrass banjo's kunt kopen?

en niet thomann.de dit is voor mij geen goede winkel/site en niet nederlands

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
in: Muziek
1.1K
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Je hebt al een paar suggesties gehad waar je zoal een banjo zou kunnen kopen alhoewel de Conrad site niet toegankelijk is op dit moment. Ik wil je alleen op je hart drukken dat je je goed voorbereidt en laat inlichten voor je iets koopt. Ga naar de winkel van je keuze en probeer hoe de banjo aanvoelt, en hoe hij klinkt. Misschien is er iemand in je vrienden- of kennissenkring die er meer over weet, of zelfs iemand die banjo speelt. Ik speel banjo, nu voor het 4e jaar, en ik ben aan mijn 5e banjo. Dit komt omdat ik als eerste banjo een van eBay kocht. Wist ik veel... Het was goedkoop genoeg om het te proberen, en als ik het niet leuk vond dan was het niet zo'n groot verlies. Logisch toch he? Nou niet echt. Een goedkope banjo is een martelwerktuig voor je vingers van je linkerhand. Dat haalt de lol er snel uit, heeel snel. Daarna ben ik toch duurder gegaan en heb gemerkt dat het het oefenen hartstikke leuk maakt en dus veel sneller resultaten oplevert. Als Engels lezen geen probleem is dan wil ik je een boek aanraden, "Banjo for Dummies" van Bill Evans. Alles wat je moet weten staat hierin. ALhoewel het een vrij dik boek is, kun je het gebruiken als naslagwerk voor alles wat je wilt weten. Er staan allerlei technieken in beschreven en geeft je een hoop andere informatiebronnen. Dan is er nog de website waar ik iedere dag tijd doorbreng, http://www.banjohangout.org en daar zijn beoordelingen (reviews) van zowat alle ooit gemaakte banjos te lezen. Ik hoop dat je er in slaagt iets goeds te vinden! PS de tweede bron is een les van de pickersacademy.
Sukses!!! Toegevoegd na 2 uur:
Ik vond "Banjo for Dummies" bij Amazon: http://www.amazon.com/Banjo-For-Dummies-Bill-Evans/dp/0470127627/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1333651385&sr=8-1#_ Toegevoegd na 2 uur:
De 'Youtube' link is voor de les. Bronnen:
- http://www.banjohangout.org
- http://www.youtube.com/watch?v=uyeOPXNpqG4&list=UUuXclQfGAnhedMV83tV_zrA&index=1&feature=plcp

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (3)

Ter info: Je bespeeld de banjo door te tokkelen met de vingers of een plectrum. Banjo's wordt vaak gebruikt in ragtime, bluegrass en traditionele jazzmuziek.

De 5 snarige banjo wordt ook wel de bluegrassbanjo genoemd.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bluegrassbanjo

Je kan deze site eens proberen:

http://www.mainmusic.nl/nl/productoverzicht/31/0/0/0/0/0/0/20/gitaar/overige_snaarinstrumenten/banjo.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Conrad verkoopt ook enkele banjo's.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Feedback Rotterdam
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding