Hoe kondig ik Chopin, Frédéric - Polonaise,[KK1184]-In Ab aan en af?

Er moet een verzoekje worden aangekondigd en afgekondigd op de radio. Meestal is het lichte muziek en dat geeft geen problemen, maar nu een stukje klassiek, hoe kun je dit het mooiste af en aankondigen?

Frédéric Chopin- Polonaise,[KK1184]-In Ab

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nu gaan wij luisteren naar klassieke pianomuziek. De componist is Chopin, en het betreft een Polonaise. De toonsoort is As grote terts en het wordt gespeeld door..... Het werk is pas na de dood van de componist bekend geworden. Daarom heeft het geen opusnummer, maar de Poolse musicologe Krystyna Kobylańska heeft er het nummer KK1184 aan gegeven. Toegevoegd na 1 minuut: U luisterde naar de Polonaise As grote terts van Chopin, gespeeld door ....

Dan kunt u nu gaan genieten van deze prachtige Polonaise van Frederic Chopin ( en dan zou je nog iets kunnen zeggen, of het solo-piano is, of met orkest : ik vermoed, dat het solo-piano is), dus dan zou je nog kunnen vertellen, welke pianist de Polonaise vertolkt.

Je begint met: Ën dan nu voor de verandering eens een stukje klassieke pianomuziek van Chopin luisteraars. Het is ....". Toegevoegd na 2 minuten: Aan het eind zeg je: "Dat was van Frédéric Chopin de Polonaise KK 1184....".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100