Kunnen pianisten zelf hun piano stemmen?

Zoals ik mijn gitaar kan stemmen? Als je goede oren hebt en de stem benodigdheden moet dat toch kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bedoel je met stem benodigdheden een "stemkastje" Kan je verzekeren dat dat niet lukt. Er zijn "stemmers" welke stemmen met een kastje, je hoort het ! kan misschien bij particulieren wel, maar bij muziekscholen, concerten, muziek docenten, gaat dit echt niet op. Om een piano goed te kunnen stemmen volg je de Piano Vak Opleiding. Het is niet alleen een snaartje optrekken een temperatuurleggen, stempen vast zetten, repareren. Terug komend op je vraag, er zijn pianisten die het hele- maal niet horen dat hun piano ontstemd is, maar ook al horen ze het, stemmen is niet aan de orde. Misschien kunnen ze op de conservatoria's hier aandacht aanbe- steden, en het pianovak wat meer promoten.!! Er komt (is er al) een gebrek aan goede vakopgeleide pianostemmers. Wij houdende de stemming er in !!!

Een piano stemmen kan je natuurlijk wel leren. Echter, er zijn niet een paar snaren te stemmen, maar voor elke toets een. Dat betekent dat je heel goed moet weten wat je doet. Stemmen van een piano is niet iets wat elke piano speler derhalve zomaar kan doen. Je moet er echt wat vanaf weten. Toegevoegd na 1 minuut: ? Een snaar of zelfs meerdere snaren per toets, wil ik in het midden laten-

Een piano stemmen doe je niet zomaar even. Pianostemmer is een vak, waarvoor je echt een studie gevolgd moet hebben. Wanneer je als pianist de opleiding tot pianostemmer hebt gevolgd ja, dan kun je je eigen instrument stemmen. Maar ga er niet vanuit dat je dat 'even' doet. De meeste pianisten kunnen dit echt niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100