Welk nederlands kinderliedje heeft dezelfde melodie als het engelse kinderliedje "Found a peanut" ?

http://www.youtube.com/watch?v=dMJ2wugESQo << Hier kun je het liedje luisteren. Ik hoorde het net en ik kwam er echt niet uit, en mijn ouders ook niet.

Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Onder hele hoge bomen, in een een groot kabouterbos Staat een heel klein aardig huisje, zomaar midden op het mos. Toegevoegd na 3 minuten: Kaboutersprookjesland is denk ik de titel van dat liedje.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=LmgL2txQ2SM

Ik ken geen Nederlands kinderliedje met deze melodie maar ken het als "Oh my darling Clementine". Een Engels of Australische volksliedjes. Toegevoegd na 3 minuten: Oh...zie net op Wiki dat het een Amerikaans volksliedje is.

Het is het kinderliedje van Bassie & Adriaan - Spaanse les. Het is echter onvindbaar op Youtube omdat B & A er niet van houden dat hun liedjes op youtube te vinden zijn ;) Hieronder de songtekst, probeer maar mee te zingen!:P

Waarschijnlijk zijn er tig kinderliedjes op die melodie. Ik kan mij nog een stukje herinneren: Aan de oever van de Rotte, tussen delft en overschie. Zat een kikvors luid te wenen met een zuigling op haar knie. De rest van de tekst weet ik niet meer.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100