Welke muziek CD MOET je gewoon hebben?

En wat maakt dit album zo bijzonder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Meat Loaf - Bat out of hell Grootste meesterwerk allertijden. Mag je gewoon niet missen. Veelzijdig en perfekt.

Queen, "the Works", gewoon goeie muziek

De cd van Immrama... Insight... Als je mystieke ervaringen wilt voelen of wilt groeien spiritueel is deze CD een must... Toegevoegd op 08-06-2009 21:16:31 Wat is er dan zo bijzonder aan. Het is een binaurale CD...

Bronnen:
http://www.immrama.org/order.html

Born To Run van Bruce Springsteen In mijn mening de soundtrack van het leven!

Er zijn er vele, maar ik noem een voorbeeld. Artiest: Compay Segundo (Máximo Francisco Repilado Muñoz) CD: Cien Años de Son Ten eerste de prijs, die is niet zo hoog, ik zag hem zelf liggen bij Hema voor iets van € 8,99, op bijgaande link is hij net iets duurder. Ten tweede de muziek. Het gaat hier om Son, dat is een stijl binnen de Cubaanse volksmuziek, je moet er natuurlijk van houden, maar deze CD geeft een goed overzicht voor de beginnende luisteraar wat deze stijl zo'n beetje inhoudt. Virtuoos vind ik nog zacht uitgedrukt als het op deze musicus (en een aantal anderen uit Cuba) aankomt, waarom, dat zou je eigenlijk zelf moeten horen, google is wat dat betreft your friend, evenals youtube.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/muziek/cien-anos-d...

Stef Bos, maar niet voordat je naar een voorstelling van hem bent geweest. Pas dan een album aanschaffen. Ongelooflijk met hoeveel bezieling, passie en liefde die man zingt. Zo mooi!

Once Upon a Time in the West - Ennio Morricone De klassieker der klassiekers onder de soundtracks. Je gaat er telkens weer van tranen. Morricone schreef eerst de muziek, zodat tijdens het filmen de muziek gehoord kon laten worden en zodoende wisten de acteurs in welk tempo ze moesten spelen.

Frank van Amy Winehouse. Ieder nummer swingt! Tasha's World van Tasha's World (Natascha Slagtand). Om dezelfde reden: ieder nummer swingt!

Steely Dan - Aja Luister vooral naar het titelnummer en Deacon Blues. Geweldig mooi. Maar zo kan ik nog heel veel prachtige muziek opnoemen. Het is natuurlijk erg persoonlijk. Ieder zijn smaak. Ik luister tegenwoordig veel naar smooth jazz en als je er van houdt is Fourplay echt top!

Bruce Dickinson - Accident Of Birth Zeer goede teksten/composities/artwork Zeer afwisselend (tempowisselingen) Dit album kwam 2 maanden vòòr het overlijden van prinses Diana uit, maar het lijkt wel of nummer 4 (Taking The Queen) over hààr gaat! (Voor degenen die niet weten wie Bruce Dickinson is: Dit is de zanger van Iron Maiden. Voor degenen die niet weten wie Iron Maiden is: Dit is een heavy metalband uit GB, zeer groot in de metalwereld!)

Bronnen:
http://www.musicmeter.nl/album/24707

prodigy - fat of the land Staat altijd garant voor een bom energie in jezelf, krijg je weer zin om actie te ondernemen.

Pendulum - In Silico.

Radiohead - OK Computer

Deus - The Ideal Crash

Het album 'Viva la Vida' van Coldplay 'moet' je hebben! Waarom? Dat is niet uit te leggen, dat moet je horen!

Meat Loaf Bad Out Of Hell. Grandioos ongeëvenaard

Adele-19 Gewoon TE mooi voor woorden. Ze kan je zo heerlijk meesleuren in haar muziek.

Radiohead : The bends

Pink Floyd - Dark Side Of The Moon (en/of The Wall natuurlijk)

Ha, die Jinx; Niemand In De Stad van De Dijk.

Er zijn er veel die je eigenlijk zou moeten hebben, maar Moon Safari van Air staat toch wel heel hoog op het lijstje.

Diana Krall, Norah Jones , Sam Cook en de CD van de filmmuziek Habla con Ella van Alberto Iglesias.

August Burns Red - Messengers Waarom? Omdat ik het het beste album van de beste band vind.

guano apes ze bestaan dan niet meer maar hun muziek is super goed met lekker veel energie erin !

Sergio Mendes - Timeless De titel zegt het al, tijdloos.

Ze willen je hond wel aaien, maar niet met je praten - Roosbeef. Roosbeef maakt muziek waar je van moet houden.. In mijn vriendengroep is iedereen verdeeld. Sommigen vinden dat ze vals zingt, anderen vinden van niet, en haar teksten zijn meesterlijk!

The cd van Queen, Made in Heaven. Dit is de laatste cd waar Freddie aan meewerkte. Hierdoor hebben liedjes als It's a beautiful day, Made in Heaven, Too much love will kill you voor mij een speciale betekenis!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100