Waarom wordt pop tegenwoordig vaker geapprecieerd boven rock?

Ik luister naar beiden, maar heb mijn voorkeur voor rock. Maar de jeugd van tegenwoordig luistert vaak alleen naar pop en geven en doen negatief over rock. Terwijl rock vaak qua muziek en tekst veel dieper is dan oppervlakkige pop. Dus waar komt de voorkeur van pop en de afkeur van rock vandaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Jeugd kiest om de paar jaar een wat andere stroming waarmee ze zich identificeert; alles wat daarbuiten valt wordt meestal verworpen. Rockers zijn vaker meer trouw aan een stroming en dus wat conservatiever en dat hoeft zeker niet slechter te zijn. Vroeger koos het merendeel van de jeugd ook al voor pop ;)

Het valt me altijd op dat mensen rock in verwarring brengen met hard rock. Gewone rock hoeft helemaal niet hard en ruig en weet ik veel wat te zijn. Ik denk dat het verschil ligt aan hoe de nummers in elkaar steken. Popliedjes hebben vaak simpele deuntjes met catchy teksten waarna je binnen 2 keer luisteren het nummer al kent. Vele rocknummers zitten vaak minder simpel in elkaar waardoor je na 2 keer luisteren het nummer nog niet helemaal kent en het dus pas kan waarderen als je er vaker dan 2 keer naar hebt geluisterd. Ik denk dat veel mensen hier geen geduld voor hebben en de nrs na een keer luisteren al als stom beschouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100