Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet deze poppenserie uit de jaren 60? Ik heb weinig informatie behalve dat er een ridder of indiaan in zat die riep: 'Kalamakoeja!'

Voor mijn moeder ben ik op zoek naar de naam van een poppenserie die op televisie was in de jaren 60. Ik heb weinig informatie behalve dat er een ridder of indiaan in zat die riep: "Kalamakoeja!".
Het is niet Dappere Dodo of Pipo.

4 maanden geleden
5.4K
Antoni
4 maanden geleden
@Noctagrim, was de serie op de Nederlandse televisie, of misschien op de Vlaamse? Of op een andere zender? Was het origineel een Nederlandse/Vlaamse productie, of buitenlands?
AnnBoo8146
4 maanden geleden
Ik weet het antwoord niet. Maar mogelijk kan je de serie wel vinden op de volgende internetsite:
https://kindertvgeheugen.nl/kinder-en-jeugdseries-uit-de-jaren-60
Antoni
4 maanden geleden
@Noctagrim, hier https://zoeken.beeldengeluid.nl/ kan je zelf zoeken in de collectie van het instituut Beeld & Geluid in Hilversum, dat alle televisieprogramma's van de Nederlandse televisie archiveert. Je kan er ook contact mee opnemen om hulp te krijgen bij het zoeken. Zie https://www.beeldengeluid.nl/contact.
Noctagrim
4 maanden geleden
Het was een Nederlands gesproken serie. We hebben het vermoeden dat het de serie Buffalo Bill was. Weet iemand of dat klopt? De indiaan (of ridder) die "Kalamakoeja!" riep verscheen altijd in een soort flits met rook...
Amadea
4 maanden geleden
Misschien helpen de foto's op https://kindertvgeheugen.nl/series/serie-overzicht/2286-buffalo-bill om te herinneren of het dié serie was.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Vier veren waterval
Tik dit in op Youtube en je krijg zat filmpjes te zien
(Lees meer...)
4 maanden geleden
Noctagrim
4 maanden geleden
Sepie, ontzettend bedankt! Dit is het inderdaad! Fantastisch dat er op YouTube ook nog filmpjes te vinden zijn.
Antoni
4 maanden geleden
@Sepie, mooi gevonden! Een duimpje omhoog voor je antwoord!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding