In welke volgorde moet ik de Marvel films kijken?

Om de "rode draaad" of chronologische volgorde te snappen van de personages zoals Captain America, de Hulk, spiderman etc wil ik vanaf het "begin" de films kijken. Maar waar begin ik? En welke films moet ik zien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met spiderman 1 2 en 3 beginnen is het best misschien en anders wolverine en xmen samen verder ben ik ook geen expert

Volgens de officiele Marvel tijdlijn is het eerst Thor, dan Captain America en dan Iron Man 1 en 2. Om allles op chronologische volgorde te bekijken. http://www.ifc.com/wp-content/uploads/2012/05/marvel-movie-timeline.jpg Toegevoegd na 2 minuten: Thor Captain America Iron Man Iron Man 2 The Incredible Hulk The Avengers Toegevoegd na 9 minuten: Iron Man 3 staat hier niet bij vermeld, die is ook nog niet zo lang uit. Weet niet precies waar die in thuis hoort, maar ik gok na The Avengers. The Incredible Hulk is uit 2008, er is ook een Hulk film uit 2003, maar die is iets anders en niet zo goed volgens mij.

Het maakt niet zo heel veel uit, als je Avengers maar als laatst kijkt. Iron Man 3 heb ik nog niet gezien, dus ik weet niet of daar nog fragmenten uit de voorgaande films in voorkomen. De volgorde maakt dus niets uit, alleen Avengers het laatst, want die brengt de, verder totaal verschillende, verhaallijnen uit Thor, Iron Man, Hulk, CA e.d. bij elkaar.

Avengers Endgame is uit, dus een update liijkt me op zijn plaats :) In principe zijn er 2 "standaard" manieren om een goede Marvel marathon te houden: De release volgorde (de volgorde waarop de films zijn uitgebracht): https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Marvel_Cinematic_Universe_films De chronologische volgorde (de chronologische volgorde binnen het Marvel Cinematic Universe zelf): https://junkee.com/marvel-cinematic-universe-chronological-order/204537 En dan nog een andere volgorde die ik tegengekwam waar ik zelf fan van ben; een thematische volgorde. Eigenlijk is dit de chronologische volgorde met een aantal aanpassingen zodat de structuur van de kijkervaring vloeiender aanvoelt: https://rebelonline.nl/volgorde-marvel-films/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100